PORUKA KOJA JE UPLAŠILA SRBIJU: U više gradova se pojavila ista vest o nestaloj plavokosoj devojčici, a onda je stigao odgovor policije

Novosti online

07. 02. 2021. u 14:07

U POSLEDNjA dva dana društvenim mrežama je protutnjala objava da je u Leskovcu, Zrenjaninu i drugim gradovima Srbije nestala desetogodišnja devojčica koju su svi počeli masovno da dele na svojim profilima. U policiji upozoravaju da je u pitanju lažna vest.

ПОРУКА КОЈА ЈЕ УПЛАШИЛА СРБИЈУ: У више градова се појавила иста вест о несталој плавокосој девојчици, а онда је стигао одговор полиције

Foto: Printskrin

Kako je rečeno u Policijskoj upravi Leskovac je zbog ove objave sprovedena istraga i na kraju se ispostavilo da se ista objava pojavila i u nekim drugim gradovima u Srbiji u isto vreme, te da je u pitanju lažna informacija.

- Da li je u pitanju nečija neslana šala ili nešto drugo, to još uvek ne znamo. Uznemireni građani su i nas zvali zbog ove objave na Fejsbuku i Instagramu, sve navode smo proverili i ispostavilo se da ništa od objavljenog, na sreću, nije tačno - rečeno je ovom portalu u PU Leskovac.

Interesantno je da u objavi piše da je devojčica nestala nakon časa baleta koji trenira u Leskovačkom kulturnom centru. Škola baleta, kako piše portal, u Leskovcu ne postoji.

I u Zrenjaninu isti slučaj

Ista objava uznemirila je i Zrenjaninca, pošto se na nekim od fotografija kao grad u kom je nestala navodi Zrenjanin. I policija u Zrenjaninu demantovala je ove navode za lokalne portale.

Korisnike društvenih mreža uznemirio je ovaj lažni apel

- Za lažne objave kao što je ova strašno bih premlatila one koji je smisle i izvedu! Nestanci dece nisu za šalu! A borimo se za Amber alert! - napisala je jedna od njih.

Serija nestanaka mladih

Ovakva vrsta prevare posebno je uznemirujuća ako se uzme u obzir da je Srbiju u proteklih nekoliko dana potreslo nekoliko nestanaka dece i mladih.

Petnaestogodišnji dečak iz Pančeva nestao je početkom prošle nedelje u Pančevu, a njegovo telo pronašli su ronioci Žandarmerije dan kasnije ispod mosta na Tamišu. Njegova majka je ispričala da je prehodno ostavio oproštajno pismo bivšoj devojci u kom je naveo da njegov život nema smisla i da traži najbezbolniji način da ga sebi oduzme.

Istog dana, iz Užica je stigla vest da je nestala 22-godišnja K. P., poslednji put viđena u Požegi gde je stanovala. Srećom, ona je pronađena živa i zdrava.

(Jugmedia)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)