POKLONILI KNJIGE DA POMOGNU NEMANJI: Čačanska biblioteka u humanitarnoj aukciji za mladog sugrađanina

V. I.

03. 02. 2021. u 18:30

GRADSKA biblioteka „Vladislav Petković Dis” i Kancelarija za mlade organizuju humanitarnu akciju za šesnaestogodišnjeg Nemanju Božića iz Čačka kome je hitno potrebna transplatacija bubrega, o čemu su “Novosti” već pisale.

ПОКЛОНИЛИ КЊИГЕ ДА ПОМОГНУ НЕМАЊИ: Чачанска библиотека у хуманитарној аукцији за младог суграђанина

Foto Fejsbuk

Naime, operacija se obavlja u Istanbulu i košta 17.500 evra, uz dodatne troškove lečenja na klinici „Memorialˮ na kojoj bi Nemanja proveo 21 dan sa svojom majkom, koja će biti donor bubrega, kao i troškove pojedinih analiza pre same operacije.

Gradska biblioteka Čačak će ovim povodom pokloniti sopstvena izdanja koje će aktivisti Kancelarije za mlade prodavati na Gradskom trgu 3. 4. i 5. februara u periodu od 12 do 16 časova. U pitanju su izdanja Gradske biblioteke – poetske knjige dobitnika Disove nagrade i Nagrade „Mladi Disˮ, časopis „Glas bibliotekeˮ i list „Disovo prolećeˮ, posebna i prigodna izdanja, dela iz edicije „Zavičajna bibliografijaˮ, katalozi izložbi, zbornici radova i dr. Sav prikupljeni novac biće uplaćen na Nemanjin račun.

Gradska biblioteka i Kancelarija za mlade pozvali su sve sugrađane da podrže ovu akciju, posete štand na Gradskom trgu i kupe izdanje Biblioteke po ceni koju sami odrede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati