DIJAGNOZA POGUBNIJA OD UJEDA STRŠLJENA: Saša Kopčić iz Ćukovca kod Vranja traži pomoć za svoju obolelu suprugu

J. STOJKOVIĆ

02. 02. 2021. u 09:11

SAŠA Kopčić iz sela Ćukovac kod Vranja je već mesecima očajan jer, kaže, za svoju teško bolesnu suprugu želi bolju negu, ali niko ne želi da nju iz Zdravstvenog centra u gradu pod Pržarom transportuje u neku drugu medicinsku ustanovu.

ДИЈАГНОЗА ПОГУБНИЈА ОД УЈЕДА СТРШЉЕНА: Саша Копчић из Ћуковца код Врања тражи помоћ за своју оболелу супругу

Foto Privatna arhiva

A ujed stršljena 1. oktobra prošle godine je njegovu Danijelu doveo u životnu opasnost. Početne dobre prognoze, nažalost, nisu se obistinile i nesrećna žena je zadobila trajno oštećenje mozga i već mesecima se nalazi u Intenzivnoj nezi vranjske bolnice.

- Moja Danijela ne može iz kreveta, tek povremeno otvori oči i plače kad god uspemo da razgovaramo. Zato nastojim da joj pružim što bolju negu i drugu šansu, ali nailazim na otpore koje jednostavno ne razumem - kaže Kopčić i priseća se kako su, samo nekoliko dana pre tragičnog događaja, oženili sina...

Ističe i to da su lekari, u jednom trenutku, hteli da je otpuste iz bolnice, ali on to nije prihvatio jer nije kvalifikovan da sam brine o tako teškom bolesniku. Potom je molio i zvao neke druge medicinske centre, obraćao se inspekcijama i nadao se boljem, tim pre što je imao i brojne primedbe na rad lekara koji je njegovu suprugu primio na lečenje.

Dr Marija Stojanović, Foto J. S.

S druge strane, načelnik Službe za anesteziologiju i reanimatologiju vranjskog zdravstvenog centra dr Marija Stojanović kaže da razume želju porodice, ali tvrdi da Danijela Kopčić ni u jednoj drugoj ustanovi ne može dobiti bolju negu.

- Pacijentkinja je mogla biti u svojoj kući još pre dva meseca, ali se porodica izjasnila da ne može da brine o njoj jer ima traheostomu, deo mozga joj ne funkcioniše i nije pokretna. Lično sam kontaktirala s kolegama i oni se slažu da je ovde učinjeno sve što je bilo potrebno, pa nema potrebe za transferom u tercijalnu ustanovu - objašnjava dr Stojanović, napominjući i to da postoje momenti kada je medicina nemoćna, kao u ovom slučaju, kada je dijagnostifikovano trajno odumiranje moždanog tkiva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024