PRIJAVA ZBOG NELEGALNE GRADNJE NA AVALI: Drugom osnovnom tužilaštvu obratila se Građevinska inspekcija - bahatom investitoru i krivična

J.D.LJ.

08. 01. 2021. u 18:52

ПРИЈАВА ЗБОГ НЕЛЕГАЛНЕ ГРАДЊЕ НА АВАЛИ: Другом основном тужилаштву обратила се Грађевинска инспекција - бахатом инвеститору и кривична

Foto V. Danilov

DRUGOM osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu je Građevinska inspekcija podnela prijavu zbog nelegalne gradnje jednog objekta na Avali, kao i za privredni prestup, protiv investitora, kao i dopunu krivične prijave zbog nepoštovanje obustave radova i povrede službenog znaka i pečata.

 

Podsetimo, inspekcija je ranije naložila zatvaranje bespravnog gradilišta na Avali, a zbog nepoštovanja te odluke protiv investitora koji je gradio bez dozvole podneta je i krivična prijava i taj postupak je pred Drugim osnovnim sudom.

Inspekcija je 14. septembra 2020. izlaskom na teren utvrdila da se na katastarskoj parceli 2265/2 KO Beli potok, izvode građevinski radovi bez dozvole nadležnog organa.Uvidom u Službeni list grada Beograda od 24. decembra 2007., u delu Rešenja o stavljanju pod zaštitu prirodnog dobra Avala, nije obuhvaćena parcela na kojoj se izvode radovi.

Građevinska inspekcija je nakon što je konstatovano da se na toj lokaciji izvode bespravni radovi donela Rešenje o zatvaranju gradilišta, sačinila Zapisnik i Kontrolni zapisnik, donela Rešenje o obustavi i uklanjanju, kao i Rešenje o izvršenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)