DA OPSTANEMO NA KOSMETU: Petar Petković, direktor Kancelarije za KiM, jutros bio položajnik porodici Rašić iz Dobrotina kod Gračanice

D. Zečević

07. 01. 2021. u 10:39

ДА ОПСТАНЕМО НА КОСМЕТУ: Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, јутрос био положајник породици Рашић из Добротина код Грачанице

Petković u kući Rašića

Sa badnjakom u ruci i lepim željama, direktor Kancelarije za Kosovoi Metohiju Petar Petković bio je jutros položajnik porodici Dejana Rašića iz Dobrotina, sela u opštini Gračanica.

On je dobro zdravlje i svako blagostanje poželeo porodici tokom paljenja grančica badnjaka u šporetu i istakao zadovoljstvo što je danas, na najradosniji hrišćanski praznik, u Gračanici i na centralnom Kosmetu.

- Dolazio sam ovde i ranije , ali po prvi put sam sada ovde na centralnom Kosmetu kao direktor Kancelarije za KiM i to baš danas na najradosniji hrišćanski praznik Božić, i da sam bio polažajnik ovom čestitom domu kojem želim svaku raodst i sreću a svim našim Srbima na Kosmetu pre svega mir, radost i ostanak i opstanak na ovim prostorima zajedno sa našom državom - rekao je Petković sa kojim je porodicu Rašić posetio jutros i predsedik opštine Gračanica Srđan Popović.

Petković je ovom prilikom porodici Rašić ali i svim Srbima preneo podzdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vlade Srbije sa željom da i ovaj praznik i sve naredne dane provedu u zdravlju i miru.

Petković u kući Rašića

- Vaš dolazak i prisustvo danas znači puno svim Srbima koji žive na KiM. Nismo zaboravljeni i ovo nam daje snagu da opstanemo i ostanemo na prostorima KiM - zahvalio se direktoru Kancelarije za KiM glava porodice Dejan Rašić.

Inače, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković i pomoćnik direktora Dejan Pavićević u manastiru Gračanica prisustvuju i Božićnoj Liturgiji koju služi episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije. Pored redstavnika Kancelarije za KiM litugiji prisustvuju i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, predsednik Skupštine Grada Priština LJubinko Karadžić i manji broj vernika zbog trenutne epidemiološke situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)