VULIN: Predsednik Vučić i Vlada Srbije uložili veliki napor u razvoj istočne Srbije

Novosti online

09. 12. 2020. u 17:28

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Boru da su predsednik Aleksandar Vučić i Vlada Republike Srbije uložili veliki napor da istočna Srbija bude uspešnija i naprednija.

ВУЛИН: Председник Вучић и Влада Србије уложили велики напор у развој источне Србије

Foto Tanjug

- Zahvaljujući ličnom odnosu predsednika Vučića sa predsednikom Narodne  Republike Kine Si Đipingom, kompanija Ziđin je došla u RTB Bor i učinila puno da se ponovo pokrene proizvodnja i da čitav ovaj kraj zaživi - rekao je ministar Vulin.

Ministar Vulin koji je zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem i gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem obišao Policijsku upravu u tom gradu, istakao je da je primarna dužnost Ministarstva unutrašnjih poslova da brine o bezbednosti građana, ali da su njeni pripadnici tu i da pomognu u razvoju kraja i privlačenju stranih investicija.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je tu da pomogne ne samo u oblasti bezbednosti, što je naša primarna dužnost, već i da omogući investitoru da lakše i brže dovede  stručnjake, dobije odgovarajuće dozvole, da procedure budu brže - naveo je ministar Vulin.

Svaki deo Srbije, kako je istakao, zaslužuje podjednaku pažnju i svaki građanin naše zemlje jednako zaslužuje da on i njegova porodica žive u dobrom i mirnom okruženju.

Ministar je istakao da je borba protiv uličnog kriminala prioritet svake policijske uprave i da je želja MUP-a i svakog policajca da svako dete bude bezbedno i da se eliminiše svako nasilje, u čemu, kako je ocenio, policija uspeva.

- Upravo Policijska uprava Bor može da posvedoči da su rezultati veoma dobri, da svi oblici kriminaliteta beleže značajan pad i da uspešno čuvamo red, mir i bezbednost svakog građanina ovog grada i ove opštine - zaključio je ministar Vulin.

Gradonačelnik  Milikić čestitao je ministru Vulinu na imenovanju na mesto ministra unutrašnjih poslova istakavši da je on u svakom prethodnom poslu ostvario dobre rezultate i da je uveren da se to neće promeniti.

Milikić je naveo da je Bor bezbedan grad i da u njemu u razumevanju i slozi živi 21 različita nacija.

Prema njegovim rečima, saradnja između lokalne samouprave i policijske uprave je dobra i ona će, kako je ocenio, u narednom periodu biti podignuta na još viši nivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dragomir Djordjic

10.12.2020. 15:53

Лепо је чути и видети да се Србија развија,да се гради и да се ради.Лепо је срцу,души а и џепу.Имам једно конкретно питање: када ће се почети са улагањем и градњом у западној Србији.Рођен сам 1957 године у Љубовији,која је у то време као општина имала око 60 000 становника а данас пола од тога.Онда се није улагало и градило јер је то наводно био четнички крај,па су људи напуштали своја вековна огњишта у потрази за бољим и лакшим животом.Тако је и моја породица и 90 посто најближе фамилије.Шта је изговор власти у задњих 30 година за неулагање и развијање тог лепог и питомог краја у коме живе добри,вредни људи?