DVOJE PREMINULO, JOŠ 17 NOVOOBOLELIH: Od početka epidemije u martu do danas, ukupno zaraženo 380, preminulo 17

M.Bošnjak

18. 11. 2020. u 10:22

JEDNA osoba u Rudničko-takovskom kraju, stara 77 godina, potvrđeno pozitivna na kovid-19, je preminula. Preminuo je i jedan pacijent, koji je imao ispoljenu kliničku sliku kovida-19, ali su mu svi rezultati testa bili negativni, a bio je lečen u hospitalnim uslovima, jer su mu članovi porodice bili pozitivni na korona virus.

ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛО, ЈОШ 17 НОВООБОЛЕЛИХ: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 380, преминуло 17

Foto M. B.

U ovom kraju, do jutros je registrovano još 17 lica novoobolelih od te zaraze. Ukupan broj trenutno zaraženih ovde je 196, prema najnovijim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu.

- Od tog broja, 39 ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno je hospitalizovano 26 osoba sa teritorije milanovačke opštine: pet u beogradskim bolnicama, 15 u ovdašnjoj Opštoj bolnici, šest u čačanskoj. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom našeg Doma zdravlja – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti tog Doma juče jsu obavljena 142 pregleda, urađeno 25 seroloških testova, devet antigenskih, uzeto deset nazofaringealnih briseva, hospitalizovano je sedmoro lica.

Statistika epidemije u ovom kraju ima etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 320, uz 12 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)