STEFANOVIĆ U LAZAREVCU: Razgovarao sa novoizabranim rukovodstvom opštine

Novosti online

14. 10. 2020. u 13:19

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoizabranim rukovodstvom opštine Lazarevac o budućoj saradnji i planiranim projektima koje finansira opština, ali i onima koje je podržala država.

СТЕФАНОВИЋ У ЛАЗАРЕВЦУ: Разговарао са новоизабраним руководством општине

Foto: MUP

Prema rečima Stefanovića, nova zgrada vatrogasno-spasilačke čete, porodilište i infrastrukturni projekti koji su urađeni u prethodnim godinama pokazali su da država brine o ovoj opštini i drago mi je da vidim da Lazarevac napreduje.

"Danas smo razgovarali o konkretnim projektima čija realizacija predstoji, počev od izgradnje nove policijske stanice, priključka na auto-put do nove vodovodne mreže“, rekao je Stefanović.

On je istakao da će država nastaviti da brine o svim opštinama u Srbiji, ali da je važno da, kao u Lazarevcu, ljudi koji vode opštinu nisu lenji i da im nije teško da obiđu svako naselje, razgovaraju sa građanima i utvrde šta su prioriteti za rešavanje.

Foto: MUP

Posebno jeistakao dobru saradnju Vlade Republike Srbije, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, i opštine Lazarevac.

"Ove godine smo u Lazarevcu otvorili potpuno novu vatrogasnu stanicu, a jedna od tema današnjeg sastanka bila je i izgradnja nove policijske stanice, jer nam je bezbednost građana Lazarevca na prvom mestu“, istakao je Stefanović.

Dodao je da je važno da planirani projekti utiču na poboljšanje kvaliteta života svih meštana u opštini Lazarevac.

Predsednik te opštine Bojan Stević zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru Stefanoviću i Vladi, kao i Gradu Beogradu, na podršci opštini kroz projekte.

Foto: MUP

On je najavio je da je za iduću godinu planirano rešavanje pitanja vodosnadbevanja, kao i da će u narednom periodu početi izgradnja priključka na auto-put „Miloš Veliki“ u Županjcu i izgradnja auto-puta „Vožd Karađorđe“, što, kako je ocenio, mnogo znači za ekonomiju te opštine.

"Pozicioniraćemo se strateški između dva koridora, a od većih projekata planirani su izmeštanje autobuske stanice, kao i izgradnja kanalizacione i toplifikacione mreže u MZ Veliki Crljeni“, rekao je Stević napominjući da će realizacija planiranih projekata za narednu godinu zavisiti od situacije sa virusom korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna