SAKUPILI POMOĆ ZA ĐINU: Za lečenje devojčice iz Sivca, za samo deset dana prikupljeno tri miliona dinara

Z. R.

26. 09. 2020. u 07:52

САКУПИЛИ ПОМОЋ ЗА ЂИНУ: За лечење девојчице из Сивца,  за само десет дана прикупљено три милиона динара

Foto privatna arhiva

ZA samo 10 dana prikupljeno je 3.000.000 dinara, neophodnih za lečenje malene Đine Zejak (2) iz Sivca, tokom naredne dve godine.

Podvig u prikupljanju pomoći postigli su Sivčani, organizatori akcije "Za Đinu", koji su obezbedili podršku humanih ljudi iz naše zemlje i inostranstva. Zbog posledica encefalitisa, ova devojčica ne može da hoda i sedi, niti da se okreće i priča.

- Novac koji su Đinini roditelji dobili na ruke od donatora biće upotrebljen za kupovinu skupocenog uređaja za kućno lečenje - naveo je, u ime organizatora, Milinko Džuver.

- Skupa fizikalna i medikamentozna terapija će se nastaviti i nakon perioda od dve godine od novca uplaćenog preko iznosa od 3.000.000 dinara. Iz tog razloga će ostati aktivni brojevi računa i SMS broj 859 na 3030 Fondacije „Budi human".

 

KUTIJE DO 1. OKTOBRA

U AKCIJI "Za Đinu" održaće se i Humanitarni bazar 26. septembra u Sivcu, kao i atletska trka na pet kilometara 3. oktobra u Kuli. Dobrovoljni prilozi u kutijama prikupljaće se do 1. oktobra.

Džuver je istakao da novac za Đinino lečenje Fondacija direktno uplaćuje na žiro-račune zdravstvenih ustanova, apoteka i laboratorija, što isključuje svaku mogućnost zloupotrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)