VELIKA ČAST ZA MINISTRA: Nenadu Popoviću orden povodom 100 godina Čuvašije

Tanjug

08. 08. 2020. u 14:25

MINISTRU za inovacije i tehnološki razvoj Srbije, Nenadu Popoviću, dodeljen je orden povodom 100 godina Republike Čuvašije, objavio je ruski list Komsomolskaja pravda.

ВЕЛИКА ЧАСТ ЗА МИНИСТРА: Ненаду Поповићу орден поводом 100 година Чувашије

Tanjug

Popoviću je orden uručio vršilac dužnosti predsednika Republike Čuvašije Oleg Nikolajev.

Na sastanku koji su u glavnom gradu Čuvašije, Čeboksariju, održali Nikolajev i Popović, razmatrane su perspektive za dalju saradnju međudržavnih odnosa između Rusije i Srbije.

- U uslovima kada se između Srbije i Rusije razvijaju veoma plodotvorni odnosi, želimo da stvorimo prilike da i Čuvašija u određenim oblastima direktno sarađuje sa Srbijom - rekao je privremeni vršilac dužnosti šefa Čuvašije.

Tanjug

On je podsetio da Čuvaška Republika ove godine proslavlja jubilej 100 godina postojanja.

"Za mene je velika čast što sam dobio priznanje Republike koju volim, u kojoj sam radio gotovo 26 godina, počevši od 1994. godine", zahvalio se Popović.

On je istakao da je Srbija bila i da ostaje strateški partner Rusije na Balkanu i u Evropi. ”Odnosi između dve zemlje veoma su topli i bliski i razvijaju se u duhu uzajamnog poverenja”, rekao je Popović.

On je istakao da su za Čuvašku Republiku najveće bogatstvo ljudi, među kojima ima mnogo odličnih inženjera. "Na primer, čuvaška škola elektrotehnike poznata je ne samo širom Rusije i bivšeg Sovjetskog Saveza, već je poznata i širom Evrope", ukazao je srpski ministar za inovacije.

Popović je dodao da bi pored oblasti elektrotehnike, perspektivni pravci obostrano korisne saradnje mogli da budu i mašinogradnja, agroindustrijski kompleks i oblast digitalnih tehnologija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024