PRELEPA SCENA U MANASTIRU VISOKI DEČANI: Violinistkinja iz Japana svira ispred svetinje (VIDEO)

Novosti online

01. 11. 2021. u 13:31

MANASTIR Visoki Dečani objavio je danas snimak violinistkinje iz Japana koja svira ispred manastira kao odgovor na, kako se navodi, nacionalističke reakcije i uvrede u nekim albanskim medijima posle apela izvestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Viole fon Kramon Prištini da primeni odluku Ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru

ПРЕЛЕПА СЦЕНА У МАНАСТИРУ ВИСОКИ ДЕЧАНИ: Виолинисткиња из Јапана свира испред светиње (ВИДЕО)

Foto: Printscreen Twitter/DecaniMonastery

- Posle apela Viole fon Kramon (tzv.) kosovskim vlastima da sprovedu odluku Ustavnog suda o manastiru Visoki Dečani, pojavile su se nacionalističke reakcije i uvrede u nekim albanskim medijima. Odgovaramo snimkom koji prikazuje posetiteljku iz Japana, koja je pokazala kako se neguje svetska baština - poručili su iz manastira na Tviteru.

Ovakav potez pozdravila je i Fon Kramon, koja je u komentaru na objavu napisala da bi volela da čuje ovu muzičku numeru.

Ona je naglasila da je manastir Visoki Dečani "neverovatno mesto i važno za kosovske građane".

Udruženje istoričara tzv. Kosova "Ali Hadri", ogranak u Dečanima, ocenilo je ranije, reagujući na izjavu fon Kramon da Priština mora da sprovede odluku ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru Dečani, da je je ta odluka neustavna i nezakonita i da neće biti sprovedena.

Izvestilac Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Viola fon Kramon nedavno je pozvala vlasti privremenih prištinskih institucija da zaštite srpsko pravoslavno crkveno nasleđe na Kosovu i Metohiji.

Fon Kramon, koja često daje izjave koje idu u prilog Prištini, napisala je na Tviteru, uz fotografiju sa igumanom Visokih Dečana Savom Janjićem, da poziva vladu u Prištini da sprovede davno zakasnelu presudu ustavnog suda, jer vladavina prava znači jednak tretman svih.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK SA KOSOVA: Odjekuju rafali, Albanci pucaju po Srbima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)