MALENOM VUKANU JE POTREBNA NAŠA POMOĆ! Dečak skuplja novac za tretmane u Kijevu, evo kako možete da doprinesete

Novosti online

23. 10. 2021. u 11:02

VUKAN je rođen 26.07.2016. godine u Beogradu. Usled prevremenog rođenja, nedovoljno razvijenih pluća, nedostatka kiseonika, moždanog krvarenja bio je u inkubatoru i na respiratoru prvih dana svog života.

МАЛЕНОМ ВУКАНУ ЈЕ ПОТРЕБНА НАША ПОМОЋ! Дечак скупља новац за третмане у Кијеву, ево како можете да допринесете

Foto: Budi Human

Deficit kiseonika je ostavio vidne posledice po Vukanov mozak u vidu oštećenja bele moždane mase. Pored toga, nakon rođenja Vukan je imao hemolitičku anemiju koja je za posledicu imala žuticu koja je trajala nekoliko meseci.

Dijagnostikovana mu je cerebralna paraliza.

Osim svega navedenog Vukan je imao i refluks (vraćanje hrane nakon obroka) alergiju na brojne namirnice. Imao je i strabizam koji je operisao.

Prohodao je sa dve i po godine, progovorio u približno vreme. Fina motorika mu je narušena, ali je krupna (hod) najveći problem. Povećan tonus je onemogućavao pravilan razvoj motorike.

Uz svakodnevan rad i vežbe Vukan je napredovao. Svakim danom su mu hod i držanje bolji ali je potrebno još rada da bi dostigao svoj maksimum.

Vukan je druželjubiv i komunikativan dečak. Lepo i jasno se izražava, pamti i prepričava radnje. Redovno pohađa logopedsko-defektološke tretmane. Redovno ide na hipoterapije i plivanje.

Roditelji žele da pokušaju poboljšati Vukanovo zdravstveno stanje tretmanom fetalnim matičnim ćelijama u klinici u Kijevu. Za to im je potrebna pomoć svih nas.

Sredstva su mu potrebna za tretmane matičnim ćelijama kao i za putne troškove i smeštaj.

Foto: Budi Human

 

Za Vukanovo bolje sutra! Budimo humani! Pomozimo Vukanu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1133 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1133 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001248267-30

Uplatom na devizni račun: 160600000124845160

IBAN: RS35160600000124845160

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srbijo pomozi Stefanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas