MLADI ZADAJU ZAVRŠNI UDARAC KORONI! Kisić Tepavčević pozvala sve, pre svega one uzrasta od 18 do 30 godina, da se vakcinišu

LJ. P.

31. 07. 2021. u 11:34

UNAPRED se pripremamo da živimo sa ovim vursom i više puta sam rekla da ne vidim kraj, ali situacija nije bezizlazna, imamo vakcine i kakav će tok epidemije da bude i kako će virus da se kreće, isključivo zavisi od nas, izjavila je danas u Novom Sadu Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prilikom obilaska radova na dogradnji objekta PIO fonda u tom gradu.

МЛАДИ ЗАДАЈУ ЗАВРШНИ УДАРАЦ КОРОНИ! Кисић Тепавчевић позвала све, пре свега оне узраста од 18 до 30 година, да се вакцинишу

Foto: LJ. P.

Ističući da mi nismo samo pasivni posmatrači, koji samo posmatraju šta će da bude i očekujemo novi talas, Kisić Tepavčević je predočila da značajan broj naših najmlađih sugrađana koji mogu da se vakcinišu, nisu vakcinisani, i da je učinio tek svaki peti.

- Razumemo da je vreme godišnjih odmora, leto, niko ne misli na respiratorne infekcije i na sezonu gripa i druge infekcije, ali to će da bude uskoro i moram da napomene da je potrebno šest nedelja od primanja prve doze da bi se stvorila dovoljna količina antitela da nas odbrani – istakla je ministarka. - Tako da je sada pravo vreme, pred polazak u školu i na fakultete.

Ona je pozvala pre svega mlade, uzrasta od 18 do 30 godina, koji se do sada nisu vakcinisali da to učine.

- Zato što je baš njima pripala ta uloga da zadaju završni udarac – kazala je ministarka. - Budućnost zavisi od nas i kao što smo u svim segmentima ove države uzeli stvar u svoije ruke, gradimo ovakve objekte, tako treba da se ponašamo kada je reč o virusu. Država je nabavila vakcine za sve naše građane, a na nama je da izdvojimo dva puta po par minuta da se vakcinišemo i pobeda će sigurno biti na dohvat rukie, ukoliko tako uradimo.

Kisić Tepavčević je opet napomenula da virus nije nezavistan, u smislu da se ponaša kako hoće. Prema njenim rečima, imamo oružje, odnosno vakcinu, i mnogo bolju i povoljniju situaciju nego pre godinu dana, a kako i koliko će da se širi virus, zavisi od nas.

- Ubeđena sam da većina naših građana koja je do sada odlagala da se vakciniše, to je činila čekajući jesen, ili su poreležali bolest ili misle da su mladi i zdravi i da to njima ne treba – kazala je Kisić Tepavčević. - Verujem da i oni žele da se vakcinišu u da će to u narednom periodu i uraditi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)