DODELJENO PET SAKURA STIPENDIJA: Ovogodišnji dobitnici putovaće u Japan posle korone

V. C.

21. 07. 2021. u 16:30

KOMPANIJA Japan Tobako International (JTI) i Ambasada Japana, desetu godinu zaredom, dodelile su pet Sakura stipendija studentima i istraživačima iz Srbije za najbolje i najkreativnije istraživačke radove na teme u vezi sa Japanom.

ДОДЕЉЕНО ПЕТ САКУРА СТИПЕНДИЈА: Овогодишњи добитници путоваће у Јапан после короне

Foto: Printskrin

 JTI će po prvi put dobitnicima omogućiti da svoje radove upotpune i istraživanjem na studijskom putovanju u Japanu, koje će se realizovati kada epidemiološka situacija u obe države to dozvoli.

Predloge istraživačkih radova poslalo je sto mladih studenata i istraživača, a stručna komisija je izabrala pet koje "odlikuje originalnost, veliki istraživački potencijal i dobar teorijski pristup."

 - Cilj ovog programa jeste da ohrabrimo srpske studente da proučavaju japansko društvo i kulturu, kao i da doprinesu negovanju prijateljstva između naše dve države. Čestitam svim dobitnicima Sakura stipendije i nadam se da će njihova iskustva stečena u Japanu doprineti još boljim rezultatima njihovih istraživanja - rekao je ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata.

Sakura stipendija dobila je ime po japanskom drvetu trešnje, poznatom kao simbolu sreće i prosperiteta. Svi studenti osnovnih, postdiplomskih i doktorskih studija akreditovanih fakulteta u Srbiji, kao i istraživači koji nisu zaposleni puno radno vreme, imali su pravo da predlože ideju na neku od ponuđenih tema: od japanskog jezika, preko književnosti i kulture, društvenih i tehničkih nauka, do ekonomije i Kaizen menadžmenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna