OSVOJENE MEDALJE U INDONEZIJI: Polaznici Centra za talente "Beograd 2" osvojili tri nagrade na inovativnom naučnom sajmu

B.B.

18. 07. 2021. u 18:21

POLAZNICI Centra za talente "Beograd 2" nastavljaju da pobeđuju na međunarodnim takmičenjima.

ОСВОЈЕНЕ МЕДАЉЕ У ИНДОНЕЗИЈИ: Полазници Центра за таленте Београд 2 освојили три награде на иновативном научном сајму

Foto: Zoran Jovanović Mačak

Na upravo završenom Svetskom inovativnom naučnom sajmu u Indoneziji sva tri naša đaka su osvojila medalje, saznaju "Novosti".

Prema rečima Nikole Srzentića, direktora Centra "Beograd 2", zlatnu medalju osvojila je Darija Milić, maturant Gimnazije "Patrijarh Pavle" u Beogradu, iz oblasti životnih nauka (biologija, hemija... Srebrne medalje iz fizike pripale su Andreju Popoviću, učeniku osmog razreda OŠ "Đura Jakšić"iz Kikinde i Nađi Vesić, učenici sedmog razreda OŠ "Ruđer Bošković"iz Beograda, koja je u junu na evropskom takmičenju iz geografije bila najbolja na Starom kontinentu.

Srzentić navodi da je na takmičenju prezentovano 168 istraživačkih radova iz 24 zemlje. Reč je o jednom od najačih svetskih sajmova mladih naučnika, koje organizuje indonežanska Asocijacija mladih naučnika.

Polaznici regionalnog Centra za talente "Beograd2" od početka godine su osvojili više od 40 odličja na međunarodnim takmičenjima, a do sada ukupno više od 130 odličja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna