VESIĆ PRIPREMIO ZAHTEVE ZA KRIZNI ŠTAB: Produženo radno vreme i živa muzika u ugostiteljskim objektima

Novosti online

13. 06. 2021. u 10:01

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić rekao je da je u Beogradu zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 52 odsto punoletne populacije, odnosno 723.549 lica, revakcinisano 654.558 što je 47 odsto punoletne populacije.

ВЕСИЋ ПРИПРЕМИО ЗАХТЕВЕ ЗА КРИЗНИ ШТАБ: Продужено радно време и жива музика у угоститељским објектима

Foto I. Marinković

– Od početka masovne imunizacije u Beogradu je do sada dato 1.378.000 vakcina. U populaciji između 65 i 74 godine već smo prešli 81 odsto, to znači da smo u nekim opštinama u populaciji preko 65 godina prešli i 90 procenata, a sa onima koji su preležali korona virus to je gotovo potpuna zaštita. Sada je fokus na mlađima, od 18 do 30 godina, u Beogradu je situacija bolja nego u drugim delovima Srbije i mi smo na oko 22 odsto, ali to je nedovoljno i trudimo se da ih motivišemo – prcizirao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sutra je sednica Kriznog štaba, a Beograd je pripremio nekoliko zahteva koje je uputio Kriznom štabu u vezi sa popuštanjem mera.

– Naši zahtevi su da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do 01 sat, da se dozvoli muzika do 24 sata, omogući izvođenje žive muzike uz poštovanje svih mera, Gradski zavod za javno zdravlje je pre nekoliko meseci propisao mere kako živa muzika može da se izvodi. Jedan od zahteva je i da se dozvoli izvođenje nastave u prirodi, dozvola da se održavaju mature uz poštovanje svih protokola Gradskog zavoda za javno zdravlje. Očekujemo da se donese odluka da se od 21. juna u Beogradu, kao i u drugim lokalnim samoupravama u kojima je vakcinisano više od 50 odsto ljudi, omogući održavanje kongresa, koncerata, svadbi, javnih događaja koji do sada nisu mogli da se održavaju, takođe uz poštovanje propisanih mera. Gradski zavod za javno zdravlje u dogovoru sa Gradom Beogradom, Novim Sadom i invent industrijom propiso je mere za svaki od odvih događaja – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?