Uređeno 13 staza ukupne dužine 100 kilometara: Bar ulaže u aktivni odmor

B. Dabić

utorak, 23. 06. 2020. u 06:47

Уређено 13 стаза укупне дужине 100 километара: Бар улаже у активни одмор

Foto B. Dabić

Svetski trend, aktivni odmor sve aktuelniji među posetiocima koji dolaze na barsku rivijeru, ali i stanovnicima ovog kraja

AKTIVNI odmor je sve interesantniji turistima i domaćem stanovništvu na primorju, pa je Turistička organizacija Bar odlučila da investira u uređenje planinskih staza. Do sada je za posetioce spremno - markirano i sređeno 13 od ukupno 16 staza, ukupne dužine više od 100 kilometara.

- Cilj ovog projekta je povećanje broja dolazaka turista koji su zainteresovani za aktivni odmor, što je svetski trend koji će u periodu postkorone sigurno dodatno biti izražen, a Bar u ovom segmentu poseduje značajan potencijal - kazao je direktor TO Bar Emil Kukalj. - Projekat obuhvata poslove markiranja staza, iscrtavanja standardizovanom planinarskom markacijom, ali i svih potrebnih aktivnosti u cilju bolje prohodnosti i bezbednosti naših građana i turista. Staze će se održavati tokom čitave godine i biti prohodne za posetioce.

Prema njegovim rečima, prednost Bara, kada govorimo o ovoj vrsti turizma, pre svega je blizina mora i planine, dobra dostupnost, kao i brojne mogućnosti za kombinaciju aktivnog i pasivnog odmora - pešačenje, biciklizam, kanjonig, krstarenje jezerom, posmatranje ptica...

Kukalj je najavio skoro pokretanje digitalne promotivno-prodajne kampanje za letnju sezonu 2020. Za uređenje staza na javnom tenderu je izabran Planinarski klub "Rumija" iz Bara koji ima veliko iskustvo u ovim poslovima, a u susret letnjoj sezoni planirano je i održavanje promotivne pešačke ture.