Kontejneri nisu potrebni? Deponija u naselju Ledine stalno se obnavlja, ali stare korpe neće biti vraćene

A. V. V.

24. 12. 2019. u 00:45

Контејнери нису потребни? Депонија у насељу Ледине стално се обнавља, али старе корпе неће бити враћене

Smeće na mestu gde su nekad bile kante; Foto: A. V. V.

Nesavesni sugrađani automobilima dolaze tokom noći i odlažu otpad

KONTEJNERI koji su do pre dve sedmice stajali kod okretnice autobusa 71 na Ledinama neće biti vraćeni na staru lokaciju, rečeno je iz JKP "Gradska čistoća". Deponija smeća koja se svakodnevno stvara na ovom mestu, o čemu su "Novosti" pisale, nastavlja da zadaje muke građanima u okolnim ulicama.

- Domaćinstvima u naselju Ledine podeljene su posude kapaciteta 240 litara radi odlaganja komunalnog otpada i redovno se prazne, tako da ne postoji potreba za postavljanje kontejnera od 1,1 metra kubnog na lokaciji sa koje su uklonjeni - objašnjavaju u "Gradskoj čistoći".

Iz Sekretarijata za zaštitu životne sredine naglasili su da su ovi kontejneri uklonjeni na osnovu rešenja komunalnog inspektora Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave Beograda.

Velike količine đubreta nastavljaju da se talože na okretnici linije 71, a meštanima u obližnjim ulicama nedostaju veliki odlagači smeća kako bi se deponija konačno sklonila, ili bar smanjila.


- Nesavesni sugrađani ovde redovno donose smeće. Viđala sam ih i noću kako dolaze automobilima i odlažu đubre - uznemireno, za "Novosti", kaže sugrađanka D. R. - "Čistoća" ne pomaže, jer uglavnom samo prođu pored deponije.

NADLEŽNA GO NOVI BEOGRAD

IZ Sekretarijata za inspekcijske poslove rekli su da je deo prijave koji se odnosi na deponiju prosleđen na postupanje Odeljenju za inspekcijske poslove - Odseku komunalne inspekcije GO Novi Beograd, koji je stvarno i mesno nadležan za postupanje u prvom stepenu, kako bi preduzeo mere iz svoje nadležnosti i o preduzetom obavestio podnosioca prijave.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije