VREME JE ZA NOVAKOVU OSVETU: Siner dobio šta je tražio, pune tribine i finale protiv najboljeg svih vremena

V.M.

19. 11. 2023. u 13:13 >> 13:13

U finalu Masters kupa u Torinu sastaće se Novak Đoković i miljenik domaće publike Janik Siner (18:00).

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА НОВАКОВУ ОСВЕТУ: Синер добио шта је тражио, пуне трибине и финале против најбољег свих времена

Tanjug/AP

Valjda je svima do sada jasno da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena, sjajni Srbin je i u 36. godini života pokazao klasu, odigrao jednu od najboljih sezona u skorije vreme i danas će pokušati da se domogne sedmog trofeja u 2023. godini.

Ujedno, večeras će imati priliku da postane prvi teniser u istoriji koji je sedam puta osvajao Završni turnir, do sada mu je to pošlo za rukom šest puta, isto kao i Rodžeru Federeru.

Nole se malo mučio u grupnoj fazi u kojoj je savladao Runea i Hurkača sa 2:1, dok je istim rezultatom bio poražen od Sinera. Upravo je Italijan jedan od glavnih razloga što se Đoković i nalazi u završnici turnira jer je u poslednjem kolu bio bolji od Runea (2:1), iako bi mu poraz na tom meču otvorio znatno lakši put do titule u kojem ne bi bilo našeg tenisera.

Svetski broj jedan je to oberučke prihvatio i sinoć je prikazao jednu od najboljih partija u ovoj godini kada je poprilično rutinski pobedio Karlosa Alkaraza.

Jedino se mučio u prvom gemu kada je dopustio dve brejk lopte, ali uspeo je sačuva servis, nakon toga je dao gas i Španac nije imao odgovor za njegovu igru (6:3. 6:2).

Sada je došlo vreme da se Novak osveti Sineru za poraz u grupnoj fazi, ali to neđe bili lak zadatak jer se Italijan nalazi u sjajnom ritmu i imaće podršku punih tribina, ipak ako smo nešto naučili to je da Novak uglavnom najbolje partije pruža upravo u takvim situacijama.

Što se tiče četvrtog tenisera sveta, on pun samouzdanja dočekuje večerašnji susret jer je nošen hukom sa tribina ostao jedini neporaženi tenisera na turniru.

Do sada je ostvario četiri pobede, a nakon tri u grupi (Đoković, Rune, Cicipas), u polufinalnom duelu je bio bolji od ruskog tenisera, Danila Medvedeva.

Siner je silovito započeo i brzo osvojio prvi set, ipak Medvedev se održao u životu i slavio u taj-brejku drugog seta, ali Italijan je imao više snage u završnici meča i na kraju je zasluženo slavio (6:3, 6:7 (4), 6:1).

Dovoljno o tome koliko mu znači ovaj turnir govori činjenica da se nakon što je osigurao igranje na njemu povukao sa Mastersa u Parizu kako bi izbegao moguće povrede i dodatno se pripremio za Masters kup u Torinu.

Siner je postao prvi Italijan koji je dogurao do finala Završnog turnira, a sada će pokušati da postane prvi koje će ga osvojiti.

Ipak, ono što ide na ruku Đokoviću je to da ima bolji međusobni skor u duelima sa Sinerom (3:1), a uz to vredi napomenuti da ga niko nikada nije dva puta pobedio na istom Završnom turniru na kojem redovno igra još od 2007. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 2 & 23,5+ (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave