''OLD FIRM'' DIREKTNO ODLUČUJE PITANJE ŠAMPIONA: Rendžers mora napasti večitog rivala od prvog minuta!

V.M.

11. 05. 2024. u 11:00

NAJNOVIJE izdanje jednog od najlegendarnijih fudbalskih rivalstava igra se danas na ''Seltik parku'' od 13:30.

ОЛД ФИРМ ДИРЕКТНО ОДЛУЧУЈЕ ПИТАЊЕ ШАМПИОНА: Ренџерс мора напасти вечитог ривала од првог минута!

FOTO: Profimedia

Ovo će biti 440. susret dva škotska velikana, a njihov obračun dugo nije imao ovoliko bitan značaj jer direktno utiče na to ko će osvojiti titulu. 

Današnji susret u boljoj poziciji dočekuje Seltik koji je prvi na tabeli sa tri boda prednosti u odnosu na Rendžers koji mora da igra na pobedu jer su do kraja ostala samo još dva kola nakon ovog.

Ono što je takođe jako bitna stavka je gol-razlika, jer ona odlučuje ko je ispred na tabeli ukoliko su timovi izjednačeni po broju bodova, što bi bio slučaj ukoliko pobede gosti iz Glazgova.

I tu prednost ima domaćin sa +58 naspram +53 Rendžersa, ali to se brzo može promeniti, pogoto ako izabranici Filipa Klemana slave sa nekoliko golova razlike.

Momentum je na strani Seltika koji je u poslednjih pet utakmica sakupio čak 13 bodova, četiri pobede uz remi sa Rendžersom u ''Old firmu'' početkom aprila (3:3).

Što se tiče gosta, on je nakon tog remija sa večitim rivalom odigrao dve katastrofalne utakmice, poražen je od Ros Kauntija uz remi sa Dandijem i zbog toga je prepustio prvo mesto na tabeli ''zeleno-belima''.

Ipak, situacija se malo popravila trijufima nad Hartsom, Sent Mirenom i Kilmarnokom, tako da je atmosfera pozitivna pred današnji derbi.

Seltik i Rendžers su se sastajali već tri puta ove sezone i četa Brenadan Rodžersa je upisala dve pobede (1:0, 2:1) uz pomenuti remi početkom plej-ofa.

Jasno je da gosti moraju napasti od prvog minuta, njih samo pobeda održava u borbi za titulu i verujemo da ćemo zbog toga gledati izuzetno otvorenu utakmicu, te tipujemo da će oba tima postići bar po gol.

Vredi napomenuti i izostanke, Rodžers ne može da računa na Mekartija i Mongomerija, dok je Kleman bez Kortesa, Goldsona, Sime i Danila.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

I RUSI SU ZATEČENI: Evo kakvu je sad odluku doneo Ramzan Kadirov

Imajući u vidu da je rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informisani šta radi prvi čovek Čečenije Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je ovih dana odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunilo je i rusku javnost - u dva navrata.

24. 05. 2024. u 13:58 >> 14:39

Komentari (0)

JEZIVI OSEĆAJI! Novak Đoković skrhan: Naravno da sam zabrinut!