LACIO MORA DA SLAVI AKO ŽELI U EVROPU: Fenjeraš je idealan protivnik za povratak na pobedničku stazu

V.M.

12. 04. 2024. u 07:45

FUDBALERI Lacija i Salernitane otvoriće 32. kolo Serije A kada se večeras budu sastali na ''Olimpiku'' (20.45).

ЛАЦИО МОРА ДА СЛАВИ АКО ЖЕЛИ У ЕВРОПУ: Фењераш је идеалан противник за повратак на победничку стазу

FOTO: Tanjug/AP

Nakon sjajnog debija Igora Tudora na klupi Lacija pobedom nad Juventusom (1:0), ''nebeskoplavi'' su doživeli dva uzastopna poraza. Prvi poraz im je naneo Juve u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije (0:2), a zatim je u velikom derbiju bolja od njih bila Roma (0:1).

Domaćini nisu izgubili u ''Derbi dela kapitaleu'' još od 2022. godine, vezali su četiri utakmice bez poraza od Rome, ali toj seriji je došao kraj i Tudoru polako postaje jasno koliko posla ima da radi sa svojom ekipom koja je debelo podbacila ove sezone.

Lacio se nalazi na osmom mestu na tabeli pred start ovog kola i zaostaje četiri boda za šestoplasiranom Atalantom koja je odigrala meč manje od njih, tako da se pod hitno moraju vratiti na pobedničku stazu kako bi imali šanse da se plasiraju u neko evropsko takmičenje iduće sezone.

Pravu priliku za to imaće večeras, jer im na noge dolazi ubedljivo najgora ekipa u Seriji A Salernitana, koja je zacemenitrana za dno tabele sa samo 15 osvojenih bodova u dosadašnjem toku takmičenja.

Gosti sa juga Italije imaju košmarnu sezonu, ostvarili su samo dve pobede i uveliko se spremaju za život u Seriji B jer im Verona, koja je prva ekipa izvan zone ispadanja, beži čak 12 bodova sedam kola pre kraja.

Pored toga što ima najgori napad lige sa samo 25 postignutih pogodaka, Salernitana ima i najgoru odbranu koja je čak 64 puta vadila loptu iz svoje mreže, pa i ne čudi što su maltene tokom čitave kampanje zacementirani za dno tabele.

Ono što je zanimljivo je da je jednu od te dve pobede koje je gost upisao, ostvario upravo protiv Lacija kada je krajem novembra posle preokreta bilo 2:1 na ''Arekiju''.

Što se tiče izostanaka, domaćin ima velikih problema i biće bez nekoliko prvotimaca. Meč će sigurno propustiti Imobile, Zakanji i Provedel, a pod upitnikom su Romanjoli i Lacari.

Sa druge strane, neće biti Basića, Dije i Kastanjosa i verovatno Facija za kojeg postoje male šanse da zaigra.

I pored neigranja pomenutih bitnih igrača, Lacio jednostavno mora da pobedi najgoru ekipu u ligi kako bi održao korak za ekipama iz gornjeg doma i verujemo da će to učiniti pred svojim navijačima.

Uz fiks bismo dodali i golove jer je na poslednjih pet mečeva ovih timova viđeno čak 16 pogodaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave