KAKVA DRAMA U GRUPI ''E'': Četiri selekcije se bore za prolaz dva kola pre kraja

V.M.

17. 11. 2023. u 11:26 >> 11:26

U okviru grupe ''E'', jedne od najzanimljivijih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, Poljska će dočekati Češku na Nacionalnom stadionu u Varšavi (20.45).

КАКВА ДРАМА У ГРУПИ Е: Четири селекције се боре за пролаз два кола пре краја

FOTO: AP/Tanjug

Iako su ostala samo dva kola do kraja, čak četiri ekipe u ovoj grupi se bore za prolaz na Evropsko i sve imaju realne šanse da ga ostvare. U najboljoj poziciji je vodeća Albanija sa 13 osvojenih poena, druga je Češka sa 11, dok Poljska i Moldavija imaju deset, odnosno devet bodova.

Kod Poljaka je matematika jasna, njih samo pobeda održava u životu jer su odigrali sedam utakmica do sada (sve ostale pomenute reprezentacije po šest), tako da im je večerašnji obračun poslednji u ovom kvalifikacionom ciklusu.

Ipak, iako slave to ne znači da će se plasirati na Euro jer imaju lošiji međusobni skor od Albanaca, pa bi im uz to trebao ''kiks'' Čeha protiv Moldavije u poslednjem kolu.

Svakako su ovo bile veoma razočaravajuće kvalifikacije za domaćina koji je mislio da je dovođenjem evropskog šampiona Fernanda Santosa na klupu učinio sjajnu stvar, ali Portugalac nije ''trajao'' ni godinu dana na klupi Poljaka i jedan je od glavnih krivaca što mogu ostati bez plasmana u Nemačku.

Sada ih kraj aut-linije predvodi Mihal Probjež koji se takođe nije proslavio jer u prošlom kolu nije uspeo da savlada Moldaviju u Varšavi (1:1), a uz to je ostvario slabašnu pobedu nad Farskim Ostrvima (2:0).

Sa druge strane, Česi se takođe ne mogu pohvaliti dobrim igrama u kvalifikacijama, ali njima su preostale dve izgledne prilike da osiguraju plasman na Euro.

Prvu šansu imaće večeras jer im pobeda nad Poljacima (uz poraz Moldavije od Albanije) osigurava neko od prva dva mesta, a ako ne uspeju da je ostvare, onda će ukoliko izgube morati da jure bodove protiv Moldavije u poslednjem kolu.

Takođe dosta zavisi i od meča Moldavija Albanija koji je na programu od 18 časova, jer ukoliko Moldavija slavi, preteći će Čehe na tabeli i tako napraviti dodatnu zavrzlamu u grupi.

Ipak, ne može se reći da gosti imaju samopouzdanja pred večerašnji meč jer su na poslednjih 11 mečeva u svim takmičenjima ostvarili tri pobede, a od njih su dve bile protiv Farskih Ostrva.

Ono što je bitno za četu Jaroslava Šilhavija je to da drže sudbinu u svojim rukama i jedna pobeda u poslednja dva kola ih i sigurno vodi na Evropsko na kojem su prošli put dogurali do četvrtfinala.

Na prvom duelu ovih reprezentacija Česi su slavili sa 3:1, a mi verujemo da ćemo večeras gledati dosta tvrđu utakmicu pošto utakmica nosi veliki značaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu