DERBI PRVOG KOLA LIGE EVROPE SE IGRA U AMSTERDAMU: Ovi timovi su navikli da nastupaju u Ligi šampiona

V.M.

21. 09. 2023. u 08:55

FUDBALERI Ajaksa će na ''Johan Krojf areni'' dočekati Olimpik iz Marselja (21.00).

ДЕРБИ ПРВОГ КОЛА ЛИГЕ ЕВРОПЕ СЕ ИГРА У АМСТЕРДАМУ: Ови тимови су навикли да наступају у Лиги шампиона

Foto: Profimedia

Večeras ćemo imati priliku da gledamo obračun timova koji su godinama unazad bili redovni učesnici Lige šampiona, ipak to neće biti slučaj u ovoj kampanji i bivši prvaci Evrope su morali da se zadovolje Ligom Evrope.

Ajaks se u njoj našao jer je zauzeo za njega razočaravajuće treće mesto u Erediviziji sa 13 poena zaostatka u odnosu na prvaka Fejenord, ta pozicija mu je zagarantovala plej-of za Ligu Evrope u kojem je bez većih problema eliminisao Ludogorec (4:1, 0:1).

Sa druge strane, Marselj je bio treći u Ligi 1, pa je evropsku avanturu započeo u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona gde ga je iznenađujuće izbacio Panatinaikos nakon boljeg izvođenja penala i tako ''raspršio'' snove desetostrukog prvaka Francuske o ponovom igranju u najelitinijem takmičenju.

Današnji rivali nisu baš dobro započeli sezonu. To se pogotovo može reći za Ajaks koji je u uvodna četiri kola Eredivizije osvojio samo četiri boda, a potvrda o tome da se dosta muči stigla je proteklog vikenda kada je poražen od strane Tventea (1:3).

''Kopljanike'' je preko leta napustio veliki broj ključnih igrača poput Tadića, Kudusa i Alvareza, što dosta utiče na igre izabranika Morisa Stejna koji se ne snalazi baš najbolje u svojoj debitantskoj sezoni na klupi slavnog kluba.

Što se tiče Olimpika, i on je u ovu sezonu ušao sa novim trenerom. Igora Tudora je zamenio Marselinjo koji se izgleda neće dugo zadržati u Marselju jer je nakon remija sa Tuluzom za vikend ušao u veliku raspravu sa navijačama, a priče o njegovom odlasku dodatno je potpalila činjenica da nije otputovao u Amsterdam sa ekipom koju će voditi Mohamed Heni.

Pored njega, klub će izvesno napustiti i predsednik Pablo Longorija, tako da se francuski velikan ne nalazi u dobrom trenutnku pred teško gostovanje.

Ako pogledamo same igre na terenu, Marselj je neporažen u uvodnih pet kola Lige 1, ali je ostvario samo dve pobede uz tri odigrana remija.

Verujemo da ćemo gledati jedan zanimljiv meč na ''Johan Krojf areni'' i zbog toga predlažemo golove, a za hrabrije bismo uz to dodali keca na ''kopljanike''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,56)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 4,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini