MEČ ZA ISTORIJU U BAČKOJ TOPOLI: TSC za prvo finale, Zvezda za nastavak pohoda na treću uzastopnu "duplu krunu"

O. M.

17. 05. 2023. u 10:37 >> 10:37

TSC dočekuje Crvenu zvezdu u polufinalnoj utakmici Kupa Srbije na svojoj ''TSC areni'' od 18.30.

МЕЧ ЗА ИСТОРИЈУ У БАЧКОЈ ТОПОЛИ: ТСЦ за прво финале, Звезда за наставак похода на трећу узастопну дуплу круну

FOTO: M. Vukadinović

Lider Superlige Srbije i novi-stari šampion, u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede od 2:1 nad Vojvodinom, dok je TSC zadržao drugo mesto na tabeli minimalnim trijumfom nad Voždovcem.

Iako je reč o duelu dve prvoplasirane ekipe na tabeli Superlige Srbije, "crveno-beli" u njega ulaze kao izraziti favoriti, zbog bodovne razlike, trenutne forme, ambicija domaćina koje su više usmerene očuvanju druge pozicije u prvenstvu koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, kao i istorije međusobnih susreta, od kojih je poslednji odigran na stadionu "Rajko Mitić" pre nešto manje od mesec dana kada je šampion rutinski slavio, 4:1.

TSC je, doduše, poveo na toj utakmici, golom Đakovca u 20. minutu, ali je Zvezda uspela da izjednači u završnici prvog poluvremena preko Bukarija, a u nastavku i da potpuno preokrene sa nova dva gola reprezentativca Gane i jednim Gelora Kange.

U deset dosadašnjih susreta ove dve ekipe, Zvezda nije pobedila samo dva puta. U prvom meču ove sezone bilo je 1:1 na stadionu "Rajko Mitić", a bod crvneo-belima" doneo je igrač TSC-a Ilić autogolom u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena. Jedini poraz Zvezda je doživela 2020, kada je TSC pobedio sa 2:1 kao domaćin, ali ne na ovom stadionu koji se tada gradio, nego u Senti.

Trener TSC-a Žarko Lazetić istako je da u polufinalu Kupa svaka ekipa ima šansu, ali je dodao i da je protivnik najjača ekipa u Srbiji, podsetivši usput da je i prošle godine Zvezda u ovom takmičenju eliminisala njegovu ekipu. Bilo je to u četvrtfinalu na "Marakani" kada su ''crveno-beli" pobedili sa 4:0 golovima Kataija, Ivanića i dvostrukog strelca Bena.

Plasman u polufinale je najveći uspeh TSC-a koji je prethodne dve godine ispadao u četvrtfinalu, a pre toga dva puta zaredom u osmini finala.

Kako god da se završi ovaj meč poznato je da će TSC igrati evropske mečeve naredne sezone, drugi put u klupskoj istoriji posle 2020/21. kada je stigao do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope gde je posle spektakularnog meča sa Steauom (6:6) ispao na penale. Nije, međutim, poznato u kome od tri evrokupa će ekipa iz Bačke Topole da završi. Ako ostane druga, bez obzira na rezultat u Kupu ići će u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali ako padne na treće ili četvrto mesto, od rezultata u Kupu zavisiće da li ide u plej-of Lige Evrope ili u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Zbog toga je Lazetić potvrdio da je prvenstvo prioritet, ali to ne znači da će se TSC unapred predati. Ovaj drugi deo izjave može da znači da Lazetić ipak neće odmarati neke igrače za predstojeće superligaško gostovanje Novom Pazaru. Dodatni motiv predstavlja  nagoveštaj da će se finale Kupa verovatno igrati na ''TSC areni'', mada još nema zvaničnih informacija na tu temu, a pominje se i novoizgrađeni stadion u Loznici, na kome će inače svoje evromečeve u narednoj sezoni igrati Čukarički, potencijalni drugi finalista.

Zvezda, naravno, kao šampion ide direktno u grupnu fazu Lige šampiona, ali crveno-beli imaju i te kako motiva da ovde pobede i nastave pohod ka "duploj kruni". Bila bi to treća uzastopna, što do sada nije zabeleženo u istoriji srpskog fudbala.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024