"SVECI" SE OKREĆU LIGI 1: Brest redovno gubi od Pariz Sen Žermena, Mbapeu nedostaju dva gola za istoriju

O. M.

11. 03. 2023. u 10:00

FUDBALERI Pariz Sen Žermena gostuju Brestu u 27. kolu francuske Lige 1.

СВЕЦИ СЕ ОКРЕЋУ ЛИГИ 1: Брест редовно губи од Париз Сен Жермена, Мбапеу недостају два гола за историју

FOTO: EPA

Posle ispadanja iz Lige šampiona, "sveci" se okreću domaćem šampionatu gde imaju sigurnih osam bodova prednosti nad drugoplasiranim Olimpikom iz Marselja. Pre dve nedelje PSŽ je ubedljivo savladao najbližeg pratioca na njegovom "Veledromu" (3:0), osvetivši se tako za poraz u Kupu od pre mesec dana (1:2).

Prošle nedelje, četiri dana pre eliminacije od Bajerna, pobedili su Nant u prvenstvu sa 4:2 i sada će protiv Bresta pokkušati da produže seriju pobeda u Ligi 1 na četiri. U prethodne tri pobede postigli su ukupno 11 golova, ali i primili pet. 

Odbrana "svetaca" kapitulirala je na sedam od osam poslednjih mečeva u francuskom šampionatu. Mrežu su sačuvali samo protiv Marselja, a zanimljivo je da je to jedina od pomenutih utakmica na kojoj je Kristof Galtije postavio odbranu sa trojkom Markinjos-Serhio Ramos-Presnel Kimpembe.

Ta trojka sigurno neće igrati protiv Bresta, jer je Kimpembe van stroja, verovatno do kraja sezone, zbog povrede ahilove tetive, a Markinjos je pod znakom pitanja zbog povrede rebara. Što se tiče samog Galtijea, njegova budućnost u klubu je bila neizvesna i pre eliminacije iz Lige šampiona (peti put u poslednjih sedam godina "sveci" su ispali u osmini finala), a sada se tek ne zna ništa, osim da će sigurno biti trener do kraja sezone.

Brest je u grčevitoj borbi za opstanak, a nade za to pojačane su posle prošlonedeljne pobede na gostovanju Strazburu kojom su "pirati" prekinuli niz od tri poraza i seriju od pet mečeva bez pobede u kojoj su osvojili samo dva boda.

Današnjem domaćinu statistika međusobnih susreta nikako ne ide na ruku. Pobedu nad Pariz Sen Žermenom nisu ostvarili u poslednja 24 duela, od čega su izgubili minulih 12! Na poslednjih šest su postigli samo dva gola, oba u porazu od 4:2, pre dve i po godine.

Na svakom od tih poslednjih šest susreta, "sveci" su postigli bar po dva pogotka. Kilijan Mbape je postigao pet golova na šest utakmica koje je igrao protiv Bresta. Na prošlom susretu ovih ekipa, u septembru , nije uspeo da zatrese mrežu, a sada će imati dodatni motiv. Iako je nedavno pretekao Edinsona Kavanija na večitoj listi najboljih strelaca Pari Sen Žermena u svim takmičenjima, nedostaju mu još dva gola da preskoči Urugvajca na istoj listi i u Ligi 1.

NAŠ PREDLOG: 2&2-6 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!