LACIO HITA KA LIGI ŠAMPIONA: Tijago Mota nema rešenje za taktiku Maurisija Sarija

O. M.

11. 03. 2023. u 09:45

LACIO gostuje u Bolonji u okviru 26. kola italijanske Serije A.

ЛАЦИО ХИТА КА ЛИГИ ШАМПИОНА: Тијаго Мота нема решење за тактику Маурисија Сарија

FOTO: Tanjug/AP

Klub iz Rima u prethodnoj rundi je golom Vesina u 67. minutu iznenadio lidera i verovatno budućeg šampiona Italije, Napoli, ali je utisak pokvario sredinom nedelje porazom na ''Olimpiku'' u prvoj utakmici osmine finala Lige konferencija od Alkmara kome je pobedu doneo mađarski reprezentativac srpskog porekla, Miloš Kerkez. 

Odbrana Lacija poklekla je dva puta protiv Holanđana, a na pet utakmica pre tog duela nije primila nijedan gol.

Sergej Milinković Savić je bio kapiten na ovom meču i imao je jednu izglednu priliku ali je pogodio prečku. Lacio je u Ligu konferencija prešao kao trećeplasirani u svojoj grupi Lige Evrope i slovio je za favorita, ali će imati težak zadatak u revanšu.

- Imali smo loš odnos prema igri i protivniku - objasnio je uzroke poraza trener Maurisijo Sari

Serija A je druga priča, pošto su Sarijevi izabranici posle kraće krize ušli u seriju  dobrih rezultata i trenutno drže treću poziciju. Ona im donosi plasman u grupnu fazu Lige šampiona su poslednji put igrali pre dve sezone.

Bolonja je porazom u Torinu malo pokvarila utisak posle pobede nad Interom i pokvarila svoje izglede da izbori Evropu sledeće godine, ali i dalje je ovo najbolja sezona "crveno-plavih" otkada su se 2015. vratili u Seriju A.

Laciju su pripala tri poslednja susreta ovih ekipa. U Rimu, u okviru prvog kola Lacio je preokrenuo "iz dvojke u keca". Odlučujući pogodak za 2:1 postigao je Ćiro Imobile na asistenciju Sergeja Milinković-Savića. Pre nešto više od mesec dana u osmini finala Kupa Italije, ''nebeskoplavi'' su pobedili 1:0, a prošle godine u drugom delu sezone bilo je 3:0. 

Poslednji susret na stadionu'' Renato Dal Ara'' pripao je Bolonji 3:0, u oktobru 2021. godine. Očekuje se da obe ekipe izvedu iste ekipe kao u prethodnom kolu. Strelac pobedonosnog gola za Lacio protiv Napolija, Matijas Vesino bio je pod znakom pitanja do četvrtka, ali sada je jasno da će biti spreman da zauzme mesto u trouglu na sredini terena sa Sergejem Milinković-Savićem i Luisom Albertom.

Subotnji duel biće peti trenerski okršaj Maurisija Sarija i Tijaga Mote, a trener Lacija bio je uspešniji u sva četiri navrata do sada.

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)