ČELSI U DOBROJ ATMOSFERI DOLAZI NA NOGE LESTERU: ''Lisice'' su vezale tri poraza

V.M.

11. 03. 2023. u 09:15

ČETA Brendana Rodžersa dočekuje ''plavce'' od 16 časova na ''King pauver stadionu''.

ЧЕЛСИ У ДОБРОЈ АТМОСФЕРИ ДОЛАЗИ НА НОГЕ ЛЕСТЕРУ: Лисице су везале три пораза

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u veoma lošem ritmu, ni povratak Džejmsa Medisona na teren mu nije pomogoao i prošle nedelje je doživeo treći uzastopni poraz, ovoga puta bolji od njega bio je Sautempton sa 1:0. Što se tiče gosta, Čelsi je pre sedam dana savladao Lids, a u utorak je izbacio Dortmund nakon preokreta i u dobroj atmosferi dočekuje ovaj meč.

Lester se opasno približava zoni ispadanja, 15. je na tabeli sa 24 osvojena boda, što je samo dva više od Evertona koji je prvi tim ispod crte. Veliki problem za ''lisice'' je to što za vreme serije loših rezutata nisu positle gol. Redom su gubile od Mančestera (3:0), Arsenala (0:1) i Sautemptona (1:0).

Domaćin igra dosta slabo na svom ''King pauver stadionu'' i osvojio je samo 12 bodova na isto toliko utakmica kod kuće. Rodžers mora brzo da pronađe način da prodrma svoju ekipu, inače njegove izabranike očekuje borba za opstanak.

Grejam Poter je preživeo ključnu nedelju svog mandata u Čelsiju. Na dve bitne utakmice je ostvario dve pobede i pokazao da poseduje određeni kvalitet. Posebno je bitan bio trijumf protiv Dortmunda u revanšu osmine finala Lige šampiona. Nakon što su izgubili u Nemačkoj sa 1:0, ''plavci'' se nisu predali i pred punim tribinama ''Stamford bridža'' preokrenuli su golovima Sterlinga i Haverca i sada čekaju žreb na kojem će saznati rivala u četvrtfinalu.

Što se tiče Premijer lige, Čelsi zauzima razočaravajuću desetu poziciju sa  34 poena i realno ima minimalne šanse da se plasira u najeltinije evropsko takmičenje preko domaćeg prvenstva.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima ekipa iz Londona. Čelsi je slavio na tri od prethodnih pet duela protiv Lestera koji ima jednu pobedu, a viđen je i remi.

Domaćin  će biti bez Bertrana, Džastina, Kristijansena i Tilemansa, dok je pod upitnikom nastup vihornog krila Harvija Barnsa.

''Plavcima'' se polako smanjuje broj igrača na listi povređenih i Poter neće moći da računa ''samo'' na Broju, Kantea, Mendija i Tijaga Silvu.

Očekujemo da Čelsi motivisan uzastopnim pobedama nastavi seriju dobrih rezultata i da na ''Kinga pauver stadionu'' upiše nova tri boda.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!