ATLETIKO JE NEPORAŽEN U PRETHODNIH SEDAM KOLA: Sevilja ne sme da se opušta

V.M.

04. 03. 2023. u 10:17

MADRIĐANI dočekuju ''rohiblankose'' u jednom od derbija 24. kola La lige.

АТЛЕТИКО ЈЕ НЕПОРАЖЕН У ПРЕТХОДНИХ СЕДАМ КОЛА: Севиља не сме да се опушта

FOTO: Tanjug/AP

Atletiko igra dosta bolje u nastavku prvnestva, ispao je iz Kupa kralja i Lige šampiona tako da mu je poptun fokus na La ligi. Trenutno je četvrti na tabeli i pobedom na današnjem meču bi se popeo jedno mesto. Sevilja je uspela da pobegne iz opasne zone i pruža promenljive partije u poslednje vreme. Nalazi se na 15. mestu, ali ima samo dva boda više od Valensije koja je prvi tim ispod crte tako da ''rohiblankosi'' ne smeju da se opuste jer sa par loših rezultata mogu da se vrate u donji dom.

Domaćin je neporažen na prethodnih sedam ligaških utakmica. U tom periodu ostvario je četiri trijumfa uz tri remija. Prošlog vikenda u ''Madrilenju'' izabranici Čola Simeonea su poveli protiv Reala preko Hose Marije Himeneza, ali je mladi Rodrigez poravnao rezultat u samoj završnici. Atletiko ima jasan cilj u ostatku sezone a to je plasman u Ligu šampiona, biće to zanimljiva borba jer mu za vratom diše Betis koji ima dva boda manje od njega.

Sevilja ima jednu od lošijih sezona u skorijoj istoriji, iako igra slabo u prvenstvu tu je njeno omiljeno takmičenje, Liga Evrope. Prošla je prvu nokaut fazu u kojoj je bila bolja od PSV-a i može se reći da je žreb bio na njenoj strani jer će u osmini finala igrati sa Fenerbahčeom. Zbog loše pozicije na tabeli španskog prvenstva, Liga Evrope će biti jedina šansa za ''rohiblankose'' da  nastupe u Evropi iduće sezone. Što se tiče La lige, na poslednjih pet utakmica gost ima dve pobede, isto toliko poraza i remi sa Rajo Valjekanom. Četa Horhea Sampaolija pruža veoma slabe partije na strani, na 11 utakmica van ''Roman Sačez Pishuana'' trijumfovala je samo dvaput i sve ukupno je pokupila deset bodova.

Na duelu ovih timova u prvoj polusezoni Atletiko je rutinski slavio sa 0:2.

Obe ekipe imaju problem sa izostanicma.

Kod domaćina neće biti Koree, Mandave, Reguilona i Rodriga de Paula.

Sevilja će u prestonici biti bez usluga Badea, Korone, Fernanda, Markaa, Papua Gomeza i Rekika.

Verujemo da ćemo gledati jedan tvrd meč jer današnji protivnici generalno igraju na malo golova i očekujemo da Atletiko osvoji barem bod, ako ne i sva tri.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna