ATALANTA IZLAZI IZ KRIZE: Udineze deset utakmica bez pobede nad ekipom iz Bergama

O.M.

04. 03. 2023. u 10:02

FUDBALERI Atalante dočekuju ''zebre'' u 25. kolu Serije A.

АТАЛАНТА ИЗЛАЗИ ИЗ КРИЗЕ: Удинезе десет утакмица без победе над екипом из Бергама

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Ekipa iz Bergama  je proteklog vikenda nastavila da posrće, pošto je sa 2:0 poražena u derbiju protiv Milana. 

Bio je to četvrti poraz "boginje provnicije" u poslednjih pet takmičarskih utakmica, nakon što su u Seriji A izgubili i od Lečea i Sasuola, a u kupu Italije od Intera. Za to vreme, pobedili su samo Lacio u gostima.

Koliki je to pad u formi vidi se iz podatka da je Atalanta u prethodnom 21 kolu ukupno poražena četiri puta.

Trener Atalante Đanpjero Gasperini nije lako podneo poraz od Milana, pa je na provokacije nekih navijača rosonera reagovao tako što ih je gađao sendvičem.

Utakmica sa Udinezeom dolazi pred gostovanje nepobedivom Napoliju, a navijače Atalante ohrabruje statistika međusobnih duela sa ekipom iz Udina. "Zebre" ne znaju za prvenstvenu pobedu nad Atalantom od oktobra 2017, a skor od tada do danas je sedam pobeda današnjeg domaćina i tri remija.

Optimizam domaćih dodatno podgreva očajna forma ekipe koju sa klupe predvodi nekadašnji fudbaler Atalante Andrea Sotil. Udineze je na poslednjih 19 takmičarskih mečeva zabeležio samo jednu pobedu, na gostovanju Sampdoriji pre mesec i po dana.

Sotil je, slično Gasperiniju posle poraza od Milana, reagovao oštro posle remija Udinezea sa Specijom, ali se nije okomio na protivničke navijače, nego na svoje pulene.

- Ne smemo da prosipamo pobede - vikao je Sotil, nakon što je Udineze dozvolio gostima da izjednače sredinom drugog poluvremena i do kraja sačuvaju bod.

Treba reći da je Italijan malo preoštar prema igračima jer su oni prvi preokrenuli rezultat na meču nakon što je specija u četvrtom minutu povela. Udineze je inače ove sezone osvojio čak 18 bodova nakon što je u nekom periodu meča bio u zaostatku.

Uprkos lošoj seriji rezultata gost je na samo četiri boda od sedmog mesta koje će voditi u Evropu ako Inter osvoji Kup. Za to treba da navijači "zebra" da zahvale igrama tima u prvom delu sezone i zalihi bodova koju su tada stvorili.

Da bi to postigli moraće ipak da poprave rezultate u nastavku, jer konkurenti osvajaju bodove. 

Koliku priliku za to će im dati Atalanta može da se nasluti iz gornje statistike i podatka da pobedu nad ovim rivalom čekaju više od pet godina.

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)