MAJORKA KONAČNO POBEĐUJE ELČE? Fenjeraš u pravi čas stiže na Baleare

O. M.

04. 03. 2023. u 09:47

POSLEDNjEPLASIRANA ekipa La lige gostuje Majorki u 24. kolu španskog fudbalskog šampionata.

МАЈОРКА КОНАЧНО ПОБЕЂУЈЕ ЕЛЧЕ? Фењераш у прави час стиже на Балеаре

FOTO: EPA

Ostrvljani nisu mogli da požele boljeg gosta u ovom trenutku. Elče je zakovan za dno tabele sa nedostižnih 15 poena zaostatka za 17. mestom, prvim iznad zone ispadanja u Segundu.

Ekipa Havijera Agirea je trenutno deseta, sa solidnih osam bodova iznad opasne zone, u kojoj se, pored verovatno već otpisanih današnjih gostiju, nalaze još Valensija i Hetafe koji su na samo bod, odnosno dva od "luke spasa". Ako izbori opstanak, a na dobrom je putu, biće ovo prvi put od 2013. godine da je Majorka vezala dve sezone u La Ligi.

Majorka je prošle subote poražena na gostovanju Espanjolu 2:1, golovima Martina Brajtvajta, dok je jedini strelac za goste bio Vedad Murići, ali na Balearima ima pet pobeda u isto toliko poslednjih mečeva. 

Samo na jednoj od tih pet utakmica kod kuće "pirati" su primili gol, u pobedi od 4:2 nad Viljarealom. Na svim ostalim mečevima ostvarili su minimalnu pobedu 1:0. Podatak za poštovanje, kada se zna da su im protivnici bili Real Madrid i Atletiko Madrid, između ostalih.

Elče je prošlog petka protiv Betisa tek drugi put ove godine postigao više od jednog gola na utakmici, ali to "zelenima" nije bilo dovoljno čak ni za bod. Betis je odneo sva tri poena (3:2) u Sevilju, iako je Elče već u devetom minutu vodio 2:0. Treba napomenuti da su domaći meč završili sa devetoricom igrača jer su crvene kartone dobili Magaljan u 58. minutu i Roko pred kraj utakmice, a isključen je i Pepe Šeik koji je meč posmatrao sa klupe. 

Prethodno su igrači Elčea više od jednog gola dali u jedinoj pobedi ove sezone sezone, protiv Valjadolida (3:1). 

Ako se ne računaju dva trijumfa protiv niželigaša u Kupu, Elče ove sezone ne zna za radost u gostima. Sa 13 gostovanja doneli su samo tri boda, iz remija sa Valensijom (2:2), Espanjolom (2:2) i Kadizom (1:1).

Ipak, ima i nekih statističkih podataka koji idu na ruku Elčeu pred današnji duel, a to su međusobni susreti. Majorka nema pobedu nad gostom od 2017. kada su se ekipe sastale u Segundi B, trećem rangu takmičenja u Španiji.

Od tada su igrali šest puta, a pet mečeva je završeno bez pobednika, dok su ''zeleni'' ostvarili jedan trijumf i to prošle godine, ubedljivih 3:0 na svom terenu.

Jesenas u Elčeu nije bilo pobednika. Poveo je domaćin u 15. minutu, nakon što je Murići promašio penal za goste, ali se u 71. minutu iskupio uspešnim pokušajem sa bele tačke za konačnih 1:1.

Agire nema kadrovskih problema, dok će gost biti oslabljen neigranjem trojke isključene protiv Betisa i čak petorice povređenih, uključujući i najboljeg strelca tima, sa šest pogodaka, Perea Milju. 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)