LESTER BI DO TRI BODA NAKON DVA UZASTOPNA PORAZA: ''Sveci'' tavore na dnu tabele

V.M.

04. 03. 2023. u 09:17

SAUTEMPTON dočekuje ''lisice'' u poslednjoj utakmici subotnjeg programa Premijer lige.

ЛЕСТЕР БИ ДО ТРИ БОДА НАКОН ДВА УЗАСТОПНА ПОРАЗА: Свеци таворе на дну табеле

FOTO: Tanjug

Domaćin igra katastrofalno ove sezone, mnogi analitičari su mu predviđali grčevitu borbu za opstanak pre početka Premijer lige i to se ostvaruje. Poslednji je na tabeli i danas pred svojim navijačima ima priliku da osvoji bodove kojima bi se približio izlasku iz zone ispadanja. Lester pruža promenljive partije nakon pauze, trenutno zauzima 14. poziciju, ali ima samo tri poena više od Evertona koji je prvi tim ispod crte, tako da ne sme da se opusti jer olako može da se nađe u opasnoj zoni.

Nakon što je savladao Čelsi pogotkom Džejmsa Vorda Prauza, Sautempton je pun samopouzdanja otišao na ''Eland roud'' gde ga je Lids, direktan rival za opstanak, pobedio sa 1:0. Domaćin se nalazi u velikim problemima i izgubio je na četiri od prethodnih pet ligaških susreta. Pre deset dana uprava je odlučila da ponovo promeni trenera i ekipu je preuzeo Ruben Seles. Španac je treći menadžer ''svetaca'' ove sezone, pre njega na kormilu su bili Ralf Hasenhutl i Nejtan Džouns.

Lester je prošlog vikenda poražen od strane Arsenala na ''King pauver stadionu'' sa 0:1. Na toj utakmici nije bilo Džejmsa Medisona u sastavu izabranika Brendana Rodžersa, sjajni engleski vezista je ubedljivo najbolji igrač ekipe koja se veoma muči kada njega nema. Povremeni engleski reprentativac se vratio treninzima, ali pitanje je da li će irski stručnjak rizikovati i poslati ga na teren od prvog minuta. U poslednjih pet kola, Lester je ostvario dve pobede, uz isto toliko poraza i remi sa Brajtonom. Zanimljiv je podatak da ''lisice'' nisu odigrale nerešeno na gostovanjima ove sezone. Bivši šampion Engleske je ostvario četiri pobede uz osam poraza van ''King pauver stadiona''.

Na poslednjih deset duela ovih timova Sautempton je slavio tri puta, viđeno je isto toliko remija, dok je Lester trijumfovao u četiri navrata. Posebno se pamti ona pobeda na ''Sent Merisu'' 2019. kada je na semaforu posle 90 minuta stajalo neverovatnih 0:9.

Domaćin će biti vez Lariosa i Livramenta.

Rodžers neće moći da računa na Bertrana, Džastina i Tilemansa, a upitan je nastup Džonija Evansa.

Verujemo da ćemo gledati jednu zanimljivu utakmicu, oba tima će biti željna da upišu tri boda i očekujemo da bude golova.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)