''KNEŽEVI'' IMAJU LEPU PREDNOST: Poraz kod kuće mogao bi skupo da košta Bajer

M.T.

23. 02. 2023. u 08:49 >> 08:49

MONAKO u Nemačkoj slavio sa 3:2.

КНЕЖЕВИ ИМАЈУ ЛЕПУ ПРЕДНОСТ: Пораз код куће могао би скупо да кошта Бајер

FOTO: Tanjug/AP

Prošlog četvrtka tim trenera Filipa Klemena uradio je zaista veliki posao u Nemačkoj pošto je u gostima uspeo da savlada Bajer Leverkuzen sa 3:2 i stekne lepu prednost pred revanš šesnaestine finala Lige Evrope koji će se večeras od 18.45 odigrati na stadionu ''Luj II'' u Kneževini.

Za Monako je sve krenulo dobro u prvom meču kada je Hradecki autogolom doveo goste u vođstvo u devetom minutu. Iako se činilo da je to bio uvod u još golova, nije ih više bilo u prvom poluvremenu, ali je vatromet usledio u drugom. Dijabi i Virc doneli su preokret Bajeru u 48. i 59. minutu, ali je Monako imao zadnju reč pošto je Diate u 74. minutu izjednačio, da bi u sudijskoj nadoknadi Disasi doneo trijumf gostima.

Ovakav preokret bio je samo nastavaka dobre forme u kojoj se Monako nalazi pošto je na devet uzastopnih mečeva u Ligi 1 neporažen. Posebno dobar podatak za navijače ''kneževa'' je i taj da Klemenov tim nema poraz na 13 evropskih utakmica koje je igrao na svom stadionu. Domaćin nikad nije eliminisan u nokaut fazi kada su se igrala dva meča ukoliko je pobedio u prvom i u deset prethodnih slučajeva je prolazio dalje.

Bajer je propustio priliku da u prvom meču ostvari bolji rezultat, naročito pošto se vratio iz rezultatskog minusa i stigao do vođstva. Međutim, ''farmaceuti'' su ostavili previše rupa pozadi u završnici meča i to im se obilo o glavu. Alonso je podigao ''farmaceute'' koji su u prvom delu sezone izgledali loše, ali su sada vezali tri poraza kod kuće u svim takmičenjima, poslednji od Majnca rezultatom 3:2 prošlog vikenda u Bundesligi. Bajeru je gol dovoljan da ostane u životu u ovom meču, ali pitanje je da li Alonso želi da se uopšte stigne do penala jer su ''farmaceuti'' promašili šest od poslednjih osam penala koje su izveli. Nemački tim je 11 puta ispao u nokaut fazi nekog takmičenja na dva meča kada bi izgubio prvi susret kod kuće.

Trener Monaka Filip Klemen ima određenih problema kada je u pitanju sastav za večerašnji meč. Želson Martins, Ruben Agilar i Kevin Foland neće igrati zbog povreda, dok je upitno učešće Vandersona i Giljerma Maripana u revanšu. Visam Ben Jeder, koji je najbolji strelac Monaka u domaćem šampionatu, postigao je sedam golova u poslednje četiri utakmice i biće najveća opasnost po gol gostiju.

Ni Leverkuzen nije bez svojih problema pred večerašnji revanš. U timu trenera Ćabija Alonsa neće biti Čarlsa Aranguiza, Andreja Luneva i Muse Dijabija što je možda i najveći udarac jer je Dijabi najbolji strelac ''farmaceuta'' u Bundesligi.

Monako i Bajer odigraće osmi međusobni meč, a prošle nedelje sastali su se prvi put u zvaničnoj utakmici. ''Kneževi'' su do sada uspeli da pobede na četiri duela, dok su ''farmaceuti'' slavili samo jednom, uz dve utakmice koje su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!