GATUZOVI PULENI PREKIDAJU LOŠ NIZ? Kadiz pobedom beži iz zone ispadanja

V.M.

06. 01. 2023. u 11:11

TRADICIONALNO tvrda utakmica kada igraju ove ekipe.

ГАТУЗОВИ ПУЛЕНИ ПРЕКИДАЈУ ЛОШ НИЗ? Кадиз победом бежи из зоне испадања

Foto: Profimedia

Domaćin se ne nalazi u dobroj formi, u prošlom kolu je ispustio bodove protiv Viljareala i sada mu je potrebna pobeda da se vrati na pravi put. Kadiz od početka sezone igra veoma slabo, pretposlednji je na tabeli i nalazi se u grčevitoj borbi za opstanak.

Valensija je trenutno deseta na tabeli sa 19 osvojenih bodova u dosadašnjem toku takmičenja. U prethodnih pet kola osvojila je samo pet četiri boda i želela bi to da popravi. U prošloj utakmici povela je preko Kavanija protiv Viljareala, ali su Čukvueze i Fojt preokrenuli rezultati i doneli sva tri boda ''žutoj podmornici''.

''Slepi miševi'' su na svom terenu ove sezone osvojili 13 bodova na osam susreta. Izabranici Đenara Gatuza su preko nedelje savladali La Nusiju sa 0:3 u kupu. Domaćin je već godinama u finansijskim problemima i nikako da se vrati u sam vrh španskog fudbala u kome se nalazio početkom 21. veka.

Kadiz zauzima 19. poziciju sa 12 osvojenih poena. Nakon katastrofalnog početka sezone počeo je da beleži bolje rezultate i u prethodnih pet kola ostvario je pobedu, dva remija i doživeo isto toliko poraza. Gost je u prethodnoj utakmici odigrao nerešeno sa Almerijom na svom terenu, 1:1. Klub iz Andaluzije igra veoma slabo na gostovanjima ove sezone, na sedam utakmica van svog stadiona upisao je samo pet bodova. Po poznatom sajtu ''transfermartku'', Kadiz je ekipa koja ubedljivo najmanje vredi u čitavoj Primeri, tako da ne treba da čudi podatak da se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak. ''Žuta podmornica'' ima samo bod manje od Selte iz Viga koja je prvi tim iznad zone ispadanja.

Ova dva tima vole da igraju nerešeno u međuosbnim susretima što govori podatak da je u prethodnih pet utakmica čak tri završeno remijem. Pored toga, viđena je po jedna pobeda na obe strane.

Gatuzo na ovom meču ne može da računa na Domeneka i Nika Gonzaleza koji je doživeo težu povredu i neće se skoro vraćati na teren.

Kadiz će sigurno biti bez Zaldue i Garida, dok su pod znakom pitanja Gil, Čost i Kala.

Mislimo da će ovo biti tvrda utakmica, ali i da će bodovi ostati na ''Mestalji''.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije