ODLIČNA PRILIKA TVENTEA ZA DOBAR NASTAVAK SEZONE: Emen pokušava da ispliva iz zone ispadanja

M.T.

06. 01. 2023. u 09:55

Domaćin nije poražen u poslednjih pet utakmica u šampionatu.

ОДЛИЧНА ПРИЛИКА ТВЕНТЕА ЗА ДОБАР НАСТАВАК СЕЗОНЕ: Емен покушава да исплива из зоне испадања

Profimedia

Holandski šampionat nastavlja se danas posle više od mesec i po dana pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a Tvente će u prvom meču u Novoj godini večeras od 20 časova dočekati na svom stadionu ''De Grolš Veste'' u 15. kolu Eredivizije ekipu Emena.

Mundijalska pauza ponajmanje je trebala Tventeu koji je igrao odlično kako se bližio prekid šampionata zbog Svetskog prvenstva. Tvente je u seriji od pet utakmica bez poraza u prvenstvu pošto je ostvario tri uzastopne pobede, a zatim i dva uzastopna remija, poslednji sa Spartom iz Roterdama.

Ekipa trenera Rona Jansa trenutno se nalazi na petom mestu tabele sa 27 bodova, dva manje u odnosu na četvrtoplasirani AZ Alkmar, dok PSV i Ajaks imaju po 30 bodova, a najdalje je  vodeći Fejnord sa 22 boda. Ono što je ohrabrujuće za navijače Tventea je da njihov tim ima najbolju odbranu u ligi sa samo devet primljenih golova i jedina je ekipa koja u tom segmentu ima manje od deset.

Emen je takođe kako se bližila mundijalska pauza uspevao da polako podiže formu, pa je tako u poslednjih pet kola poražen jednom uz tri remija i jednu ostvarenu pobedu. Poslednji remi Emen je uspeo da ostvari protiv Ajaksa u meču u kojem je viđeno čak šest golova iako je gubio sa 3:1 na poluvrmenu.

Međutim, koliko god da je podizao formu baš pred pauzu, Emen je i dalje u veoma velikom problemu što se tiče stanja na tabeli. Ekipa trenera Dika Lukijena trenuno se nalazi na 16. poziciji, prvom mestu ispod crte, sa 11 osvojenih bodova, tri više od pretposlednjeg plasiranog Kambura i pet od Volendama. Sa 16. pozicije Emen bi igrao doigravanje za opstanak u elitnom rangu, a Groningen mu trenutno beži samo jedan bod.

Ron Jans ima određenih problema što se tiče izostanaka povređenih igrača. U timu za ovaj meč neće biti Vut Brama i Hristos Colis, a obojica su poslednji meč odigrala još početkom oktobra. U sastavu nema ni Džošue Breneta takođe zbog povrede. U sličnoj situaciji je i trener Emena Dik Lukijen pošto ni on ne može da računa na trojicu igrača. U timu Emena zbog povreda neće biti Džefa Hardevelda, Maika Kiftenbelda i Marta Ledera.

U prethodnih deset utakmica ova dva tima Tvente je uspešniji pošto je u u pet navrata upisao pobedu, dok je Emen uspeo da slavi tri puta, a dva meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati