ŠAMAR OD BRAGE I DALJE BOLI: Benfika spremna da iskali bes na Portimonenseu

M.T.

06. 01. 2023. u 19:18 >> 19:18

Lisabonski ''orlovi'' u prethodnom kolu doživeli su prvi poraz u sezoni.

ШАМАР ОД БРАГЕ И ДАЉЕ БОЛИ: Бенфика спремна да искали бес на Портимоненсеу

Foto: Profimedia

Portimonense nije mogao u gorem trenutku da dođe na red da igra protiv Benfike, pa i to još u gostima na stadionu ''Da Luž''. Benfika je u prethodnom kolu poražena prvi put u sezoni od Brage, a večeras će od 20 časova u okviru 15. kola Primeire dočekati Portimonense željna da iskali svoj bes zbog neuspeha.

Poraz od Brage bio je prvi za Benfiku ove sezone u takmičarskim utakmicama. Lisabonski ''orlovi'' redom su odolevali svakom rivalu, ali je prvo kolo nastavka portugalskog šampionata donelo iznenađenje i ubedljiv trijumf Brage sa 3:0. Doduše, prethodno je Benfika i u Liga kupu doživela udarac pošto je odigrala 1:1 u poslednjem kolu grupne faze sa Moreirensom i tako ostala bez plasmana u četvrtfinale zbog lošije gol razlike u odnosu upravo na tog rivala.

Ipak, poraz od Brage nije naneo mnogo štete ekipi Rodžera Šmita. Benfika je i dalje na prvoj poziciji sa 37 osvojenih bodova, mada je sada njena prednost u odnosu na drugoplasirani Porto pala na pet bodova, dok Braga na trećoj poziciji ima šest bodova manje. Ono što bi moglo da makar malo poremeti Benfiku je transfer saga oko Enca Fernandeza pošto je Čelsi ozbiljno zagrizao za njegovo dovođenje, a on se vratio u Argentinu uprkos odlukama kluba.

Problemi Portimonensea su ogromni pošto je ekipa trenera Paula Serža u poslednjih deset mečeva uspela da pobedi samo dva puta, dok je sedam puta poražena i jednom igrala nerešeno u svim takmičenjima. Što se tiče portugalskog šampionata, Portimonense je u poslednjih pet kola tri puta poražen i po jednom je pobedio i odigrao nerešeno. U prethodnom kolu je poražen od Kasa Pije sa 2:1. Portimonense se trenutno nalazi na osmoj poziciji na tabeli sa 19 bodova, sedam manje od Kasa Pije koja zauzima peto mesto koje obezbeđuje izlazak u evropska takmičenja.

Što se tiče kadrovske situacije, ona je u Benfiki gotovo idealna pošto Rodžer Šmit na raspolaganju nema samo Davida Neresa, ali su svi ostali igrači spremni za utakmicu. Slična je priča i u Portimonenseu što se tiče kadrovske situacije. Trener Paulo Seržo definitivno ne može da računa na Karlinjosa, dok je pod znakom pitanja igranje Velingon Žuniora.

Međusobni skor u poslednjih deset mečeva je na strani Benfike koja je šest puta upisala pobedu, dok je Portimonense uspeo da trijumfuje dva puta, a dve utakmice su okonalne nerešenim rezultatom. Prošle sezone oba tima us ostvarile po pobedu u Primeiri.

NAŠ TIP: 1-1&3+ (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)