JUNAJTED NASTAVLJA POBEDNIČKI NIZ: Everton je u katastrofalnoj formi

V.M.

06. 01. 2023. u 08:56

''KARAMELE'' gostuju na ''Old trafordu'' u okviru FA kupa.

ЈУНАЈТЕД НАСТАВЉА ПОБЕДНИЧКИ НИЗ: Евертон је у катастрофалној форми

FOTO: Tanjug

Mančester junajted igra sjajno i zabeležio je šest vezanih pobeda u svim takmičenjima, sa druge strane Everton je u velikom problemu, ne zna za pobedu već šest utakmica, a pre par dana je ponižen na ''Gudisonu'' kada ga je Brajton rutinski savladao sa 1:4.

Domaćin u neverovatnoj formi dočekuje ovaj meč i priliku da upiše sedmi uzastopni trijumf. Nakon katastofalnog početka sezone i veoma teških poraza niko nije očekivao da se Junajted ovako uzdigne, ali Erik ten Hag je pronašao pobedničku formulu i konsolidovao je ekipu. Preko nedelje njegovi izabranici su slavili protiv Bornmuta rezultatom 3:0, golove su postigli Kazemiro, Šo i Rašford. ''Crveni đavoli'' su nakon pauze ostvarili četiri trijumfa i zanimljiv je podatak da u nijednoj od tih utakmica nisu primili gol, tako da David de Hea nije vadio loptu iz svoj mreže punih 360 minuta! Mančester junajted je FA kup osvajao čak 12 puta i sigurno je da i ove sezone ima priliku da se bori za trofej.

Everton je u veoma lošem ritmu i pitanje je koliko još vremena na klupi ekipe ima Frank Lampard koji je veoma blizu otkaza po pisanjima engleskih medija. Njegova četa je doživela novo razočarenje pre nekoliko dana kada ju je Brajton savladao sa 1:4. To je bio samo jedan u nizu neuspeha Evertona koji je nakon solidnog početka sezone ušao u veoma loš ritam i ima samo jednu pobedu u prethodnih deset utakmica u svim takmičenjima. Da stvar bude još gora, tim porazom od ''Galebova'' pao je u zonu ispadanja i očekuje ga grčevita borba za opstanak i ove sezone. ''Karamele'' su ovo takmičenje osvajale pet puta ali veoma teško će to uraditi ove godine i deluje da im je opstanak u eliti prioritet.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet obračuna ovih timova Junajted je ostvario dve pobede, uz isto toliko remija i trijumf današnjeg gosta.

Zanimljivo je da kada je Everton poslednji put osvojio FA kup to je uradio upravo protiv Mančestera u finalu 1995. kada je slavio sa 1:0.

Očekujemo da domaćin nastavi niz pobeda i plasira se u sledeću fazu takmičenja.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)