BORJAN IMA MOTIV VIŠE! Selektor Kanade izjavom "zapalio" Hrvatsku

M.T.

27. 11. 2022. u 11:55 >> 11:55

UVERTIRU je napravio selektor Kanađana.

БОРЈАН ИМА МОТИВ ВИШЕ! Селектор Канаде изјавом запалио Хрватску

Foto: AP

Fudbaleri Hrvatske i Kanade odigraće danas od 17 časova meč drugog kola grupe "F" na stadionu ''Kalifa'' u Dohi, a ova utakmica mogla bi da potencijalno bude kraj svih nada za neku od reprezentacija da može da stigne do osmine finala.

Hrvatska je pomalo i razočarala u prvom kolu Svetskog prvenstva pošto su njeni navijači očekivali znatno više od mršavih 0:0 protiv Maroka, bez obzira koliko su se ''lavovi Atlasa'' dobro branili. Takav ishod prve utakmice Hrvatske potvrdio je prognoze mnogih da će ''kockasti'' veoma teško ponoviti uspeh iz Rusije od pre četirie godine kada su izgubili u finalu, a kamoli da odu korak dalje. Priznao je i selektor Zlatko Dalić da njegova selekcija nije odigrala dovoljno hrabro protiv Maroka.

Vatru pred ovaj meč zapalio je seketor Kanade Džon Herdman koji je, zadovoljan posle izdanja njegovom tima u porazu od Belgije, na vulgaran način prokomentarisao narednog protivnika Hrvatsku. To je naravno zapalio i medije u Hrvatskoj, pa ostaje da se vidi da li je Hermdan motivisao Hrvate ili samo preusmerio sav pritisak na sebe.

Poznato je i da je čuvar mreže Kanade, Milan Borjan, Srbin rođen u Kninu 23. oktobra 1987. godine. Fudbalsku karijeru je započeo u lokalnoj Dinari gde je kao dete igrao špica, ali je zbog oca prešao na poziciju golmana. Sa porodicom je izbegao 1995. godine u Beograd, gde je proveo pet godina, a zatim se preselio u Kanadu. Verujemo da će kapiten Crvene zvezde imati poseban motiv na ovom meču da sačuva svoju mrežu.

Kanada je protiv Belgije odigrala sjajan meč na svom prvom Svetskom prvenstvu posle 36 godina. Kanađani su šutirali iz svih oružja ka golu Belgije, naročito u prvom poluvremenu, ali se stekao utisak da su suviše bili brzopleti i nesigurni u završnici napada. Ipak, trenutak nepažnje odbrane koštao ih je primljenog gola koja je u konačnom ishodu značio i poraz, iako se Herdmanov tim trudio u drugih 45 minuta da stigne makar do izjednačenja.

Fudbaleri iz zemlje javorovg lista na poslednjem su mestu u grupi bez osvojenog boda i protiv Hrvatske ne smeju da izgube ako žele da zadrže kakve takve šanse za plasman u osminu finala.

Selektor Zlatko Dalić pribojavao se da bi mogao da ostane bez Nikole Vlašića koji je morao da bude zamenjen na poluvremenu utakmice protiv Maroka, ali igrač Vest Hema će ipak biti spreman za današnji meč protiv Kanade, mada je malo verovatno da će se naći u startnoj postavi. Istovremeno, pod znakom pitanja zbog problema sa mišićem je i Domagoj Vida. To su i jedini uslovno rečeno problemi sa povređenim igračima Dalića koji inače može da računa na sve ostale za utakmicu protiv Kanade. Džon Herdman na drugoj strani nema briga oko povređenih igrača pošto može da računa na sve igrače za ovu utakmicu koja će biti prva u istoriji između Hrvatske i Kanade.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)