BELGIJA SE PROVUKLA PROTIV KANADE: Maroko će probati da ukrade makar bod ''crvenim đavolima''

M.T.

27. 11. 2022. u 09:35

''Lavovi Atlasa'' uspeli su da remiziraju sa Hrvatskom.

БЕЛГИЈА СЕ ПРОВУКЛА ПРОТИВ КАНАДЕ: Мароко ће пробати да украде макар бод црвеним ђаволима

FOTO: AP/Tanjug

Belgijanci su imali prilično sreće protiv Kanađana i znatno lakše dočekuju utakmicu drugog kola u grupi "F" u kojoj će danas od 14 časova na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi igrati protiv selekcije Maroka.

Ono što se dešavalo u prvom kolu Belgijancima protiv Kanade sigurno nije moglo da usreći navijače ''crvenih đavola''. Kanađani su izgledali kao vrhunska reprezentacija u odnosu na De Brujnea, Azara i ostatak tima koji nije bio ni senka onoga koji se već skoro deceniju uvek nalazi negde pri vrhu. Ipak, samo trenutak nepažnje bio je dovoljan Belgiji da stigne do vođstva i ispostaviće se pobedonosnog gola preko Bačšuaija. Ekipa selektora Roberta Martineza uspela je da osvoji tri boda, ali igra i te kako može da zabrine Martineza jer su Kanađani gotovo stalno bili opasni po gol Kurtoe.

Sada Belgija ima tri boda i vodeća je ekipa u grupi, pa bi pobedom protiv Maroka mogla da završi sve brige oko plasmana u osminu finala. ''Crveni đavoli'' pokušaće da konačno ostvare dobar rezultat sa ''zlatnom generacijom'' koja je na izmaku, ali ako je suditi po prvom kolu ne deluje da će biti nadmašeno treće mesto iz Rusije pre četiri godine.

Maroko se veoma dobro pokazao u prvom kolu protiv Hrvatske, iako je bio autsajder u tom meču i potpuno zasluženo osvojio bod u remiju bez golova. Iako Maroko na više od pola svojih mečeva na Svetskim prvenstvima nije uspeo da postigne gol (devet od 17), u utakmici protiv Hrvatske teško da se nešto može zameriti izabranicima selektora Valida Regruija.

''Lavovi Atlasa'' probaće da protiv Belgije osvoje makar bod pošto u poslednjem kolu igraju protiv Kanade, što im je u najavi Mundijala i bio najlaši protivnik u grupi pored Hrvatske i Belgije.

Najveći problem za selektora Belgije Roberta Martineza je trka sa vremenom Romelula Lukakua i pitanje da li će biti spreman za meč protiv Maroka. Pošto je napadač od avgusta uglavnom bio van terena verovatno da ni fizičko nije spreman sa bude makar na klupi za današnji meč.

Selektor Maroka Valid Regragui će protiv Belgijanaca poslati sastav sličan onom iz utakmice protiv Hrvatske, a u timu će biti i Sofjan Amrabat koji vuče žuti karton iz meča sa Hrvatskom. Pod znakom pitanja za ovaj meč je Ašraf Hakimi, mada povreda definitivno nije teže prirode.

Belgija i Maroko odigrali su samo tri međusobna meča, a poslednji još 2008. Belgijanci su ostvarili dve pobede, dok je Maroko slavio u poslednjem meču ove dve ekipe. Jedan od ta tri meča igran je na Svetskom prvenstvu u SAD, a Belgija je u grupi slavila minimalnu pobedu.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone