MOŽE LI JOVIĆ DA POKRENE FIORENTINU? Srbin je nagovestio dobru formu!

M.T.

30. 10. 2022. u 09:34 >> 09:34

OBA tima već četiri kola ne znaju za pobedu.

МОЖЕ ЛИ ЈОВИЋ ДА ПОКРЕНЕ ФИОРЕНТИНУ? Србин је наговестио добру форму!

FOTO: Tanjug/AP

Situacija ne deluje dobro za Speciju i Fiorentinu pošto su u oktobru obe ekipe osvojile samo jedan bod i današnji meč od 15 časova na stadionu ''Alberto Piko'' u okviru 12. kola italijanskog šampionata prilika je i za jedne i za druge da ipak sa boljim učinkom uđu u novembar.

Specija se mnogo muči ove sezone i veoma teško dolazi do bodova. U poslednjih pet kola Specija je ostvarila jednu pobedu i remi uz tri poraza, a sa ukupnim učinkom od dva trijumfa, tri nerešena meča i šest poraza zauzima 16. mesto sa devet osvojenih bodova, samo tri više od prvog mesta ispod crte koje označava selidbu u Seriju B.

Zanimljivo da je Specija uz nemački Bohum jedini tim u najjačih pet evropskih liga koji je sve bodove ove sezone osvojio na domaćem terenu. Osim toga ekipa trenera Luke Gotija pred svojim navijačima ove sezone još uvek nije poražena pošto je slavila dva puta i tri puta odigrala nerešeno i po tome je rame uz rame sa Napolijem i Juventusom.

U prethodnom kolu su poraženi od Salernitane sa 1:0 i tako su postali prvi tim u Italiji još od 1930. koji je izgubio prvih šest utakmica u gostima bez postignutog gola.

Fiorentina ima samo jednu pobedu u poslednjih 10 mečeva u italijanskom prvenstvu, a i to je ostvarila protiv slabe Verone. Posle toga tim iz Firence je doživeo tri poraza uz jedan remi kao i Specija. U prethodnom kolu je Fiorentina poražena od Intera iako je Luka Jović postigao kasni gol za izjednačenje, ali je Inter ipak uspeo da stigne do tri boda.

''Viola'' bolje igra u Ligi konferencija gde je sa tri uzastopne pobede obezbedila plasman u narednu fazu, a u četvrtak je savladala Bašakšehir zahvaljujući dvostrukom strelcu Joviću.

Luka Goti nema mnogo problema sa povređenim igračima pošto će iz tima za meč protiv Firentine odsustvovati samo Simone Bastoni i Viktor Kovalenko koji treniraju odvojeno u procesu oporavka. Nešto više problema ima Vinćenco Italijano u Fiorentini mada ni kod ''viole'' situacija nije alarmantna. Odsustvovaće Nikolas Gonzales i Gaetano Kastrovili, a verovatno neće biti u timu ni Rikarda Sotila.

Ove dve ekipe odigrala su do sada samo četiri međusobna meča i samo u prvom nije bilo pobednika, dok je u preostala tri Fiorentina ostvarila pobede.

NAŠ TIP: H2&0-3 (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)