UNION NEMA MNOGO IZBORA: Samo pobeda protiv Borusije čuva prvo mesto

M.T.

30. 10. 2022. u 08:15

U prethodnom kolu su oba tima poražena.

УНИОН НЕМА МНОГО ИЗБОРА: Само победа против Борусије чува прво место

Foto: Profimedia

Fudbaleri Union Berlina i dalje su na prvom mestu tabele i nastavljaju sa odličnom sezonom, mada se povremeno okliznu kao u prošlom kolu, a danas od 15 časova na stadionu ''Alte Fersterej'' u okviru 12. kola Bundeslige dočekuju Borusiju Menhengladbah.

U poslednjih pet kola Union je pomalo usporio pošto je doživeo dva poraza pored tri ostvarene pobede. Prvi poraz u sezoni Berlincima je naneo Ajntraht u Frankfurtu, a drugi je stigao u prethodnom kolu i bio je pravi šok za navijače Uniona pošto je u tom trenutku poslednjeplasirani Bohum uspeo da slavi sa 2:1.

Uprkos takvom kiksu, Union je i dalje na prvom mestu u Bundesligi sa učinkom od sedam pobeda i po dva remija i poraza sa osvojena 23 boda, ali sada sa samo jednim bodom više u odnosu na Bajern iz Minhena koji se posle kratke krize vratio u svoje standardno stanje rutinskih pobeda. Union dobro gura i u Ligi Evrope gde je osigurao najmanje nokaut fazu Lige konferencije, dok će u poslednjem kolu igrati za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Čini se da reprezetnativna pauza u septembru ni najmanje nije odgovarala Borusiji Menhengladbah pošto je u nastavku klupske sezone na pet mečeva u svim takmičenjima ostvarila samo jednu pobedu. Tri puta je Menhengladbah poražen uz remi protiv Volfsburga.

Posebno bolan bio je poraz i kraj takmičenja u Kupu Nemačke protiv Darmštada, a uprkos lošijim rezultatima u Bundesligi, Borusija se nalazi na 10. mestu sa 16 osvojenih bodova i samo je četiri boda udaljena od pozicije koja vodi u Ligu šampiona.

Union ima prilično dobru situaciju što se tiče igrača, pa Urs Fišer neće moći da računa samo na Svena Mičela i Kevina Mohvalda dok su mu svi drugi igrači na raspolaganju. Za razliku od domaćina Borusija Menhengladbah ima prilično problema sa povređenim igračima, a spisak odsutnih je poduži. Protiv Uniona u timu neće biti Jan Zomera, Koa Itakure, Mamadu Dokurea, Štefana Lajnera, Florijana Nojhausa, Hansa Volfa, Torbena Musela i Jonasa Hofmana. Odsustvovaće i Kodio Kone, ali zbog žutih kartona.

Od ulaska Uniona u Bundesligu, Berlinci su protiv Borusije iz Menhengladbaha odigrali šest prvenstvenih mečeva i imaju prednost pošto su tri puta uspevali da dođu do pobede. Borusija je samo jednom trijumfovala, dok su dva meča završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri