ARSENAL JE FAVORIT PROTIV FENJERAŠA: Liverpul kao upozorenje ''tobdžijama''

M.T.

30. 10. 2022. u 07:49

ARSENAL je neporažen pet kola u Premijer ligi.

АРСЕНАЛ ЈЕ ФАВОРИТ ПРОТИВ ФЕЊЕРАША: Ливерпул као упозорење тобџијама

FOTO: EPA

Mančester siti je makar na dan preuzeo vodeću poziciju u Premijer ligi pobedom protiv Lestera, a Arsenal ima priliku danas od 15 časova pred svojim navijačima na stadionu ''Emirati'' da se pobedom protiv fenjeraša Notingem Foresta u okviru 14. kola engleskog šampionata vrati na prvo mesto.

''Tobdžije'' su u dobroj formi kada je domaći šampionat u pitanju i nemaju poraz u poslednjih pet kola, a prethodni neuspeh bio je protiv Mančester junajteda. Arsenal je sa devet pobeda i sa po jednim remijem i porazom trenutno drugi na tabeli sa utakmicom manje i bodom manje od Sitija i trijumfom bi se vratio na čelnu poziciju. U prethodnom kolu je tim Mikela Artete remizirao sa Sautemptonom.

Posle devet utakmica bez poraza u svim takmičenjima, Arsenal je poražen u desetoj pošto je PSV slavio sa 2:0 u Ajndhovenu. ''Tobdžije'' su imale priliku da overe prvo mesto u grupi i direktan plasman u osminu finala, ali će to sad morati da urade u poslednjem kolu kada dočekuju Cirih.

Iako je favorit protiv Notingem Foresta, Arsenal će morati da bude veoma oprezan pošto ima primer Liverpula koji je u prethodnom kolu poražen minimalnim rezultatom od ''šumara''. Bila je to prva pobeda Notingema u Premijer ligi posle devet kola, ali im nije pomogla da se pomere sa poslednjeg mesta na tabeli. Notingem ima devet osvojenih bodova i biće mu veoma teško da izbori opstanak. Ono što može da ohrabri Notingem je što je njegova odbrana ostala nesavladana u prethodna dva kola, ali će se naći na ozbiljnom testu protiv Arsenala.

Mikel Arteta se suočio sa još jednim problemom osim poraza od PSV-a pošto se na tom meču povredio Gabrijel Magalješ i još uvek se ne zna da li će moći da igra protiv Notingema. Pored toga, u timu za ovaj meč svakako neće biti Mohameda Elnenija i Emila Smit Roua, dok su pod znakom pitanja Oleksandr Zinčenko, Markinjos i Met Tarner. Što se tiče Notingema i dalje su van tima Omar Ričards, Džek Kolbek, Hari Tofolo i Musa Niakate, dok je Luis O‘Brajen bolestan i ne zna se da li će moći da igra.

U poslednjih deset međusobnih susreta u svim takmičenjima Arsenal je uspešniji sa šest pobeda dok Notingem ima tri trijumfa uz jedan nerešen rezultat. Poslednji meč ova dva tima su odigrala u FA kupu, a Notingem je slavio minimalnim rezultatom.

NAŠ TIP: 3+ (kvota 1,55)


 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!