MARSELJ JE BIO UBEDLJIV PRE OSAM DANA: Protiv Sportinga je u Lisabonu sve drugačije

M.T.

12. 10. 2022. u 10:50

PORTUGALSKI tim može da napravi veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu.

МАРСЕЉ ЈЕ БИО УБЕДЉИВ ПРЕ ОСАМ ДАНА: Против Спортинга је у Лисабону све другачије

Foto: Profimedia

Sporting je prošle nedelje protiv Marselja u Francuskoj doživeo prvi poraz u grupi "D" Lige šampiona, a portugalski tim će priliku za osvetu imati večeras od 21 čas kada na stadion ''Hoze Alvalade'' dolazi Marselj u okviru četvrtog kola.

Klub iz Lisabona trenutno je prvi na tabeli grupe "D" i da je drugačiji bio ishod meča pre nedelju dana, večeras je mogao da overi prolazak u nokaut fazu. Ipak, posle pobeda protiv Ajntrahta i Totenhema, ekipa trenera Rubena Amorima doživela je ubedljiv poraz na jugu Francuske iako je povela već u prvom minutu, ali je u 23. ostala bez golmana Adana zbog crvenog kartona. U tom trenutku je Marselj već vodio sa 2:1, a novonastalu situaciju je iskoristio da osigura prvi trijumf i bodove u Ligi šampiona. Sporting na prvom mestu u grupi ima šest bodova, dva više od Totenhema i Ajntrahta.

U domaćem šampionatu Sporting je prethodnog vikenda igrao protiv Santa Klare i ostvario pobedu, što je drugi uzastopni trijumf za ''lavove''. Trenutno su izabranici Rubena Amorima na šestom mestu tabele sa osvojenih 16 bodova.

Posle prve pobede u Ligi šampiona, Marselj je dobio priliku da se bori za plasman u nokaut fazu, ali će izabranici Igora Tudora morati da odigraju bolje u preostala tri kola. Međutim, posle velikog trijumfa, stigao je hladan tuš za Marselj koji je u prošlom kolu francuskog prvenstva doživeo prvi poraz u sezoni od Ažaksioa i to pred svojim navijačima i sada je na tabeli pao na treće mesto sa 23 boda iza Lorijena koji ima 25, dok je prvi Pariz Sen Žermen sa 26 poena.

Sporting će na ovom meču biti bez prvog golmana Antonija Adana koji je isključen pre nedelju dana u Francuskoj, a kada su u pitanju povređeni igrači, Ruben Amorim neće imati na raspolaganju Danijela Bragancu, Neta, Hovana Kabrala i Pedra Pora. Što se tiče Marselja, neće igrati zbog povreda Sead Kolašinac i Džonatan Klaus, dok je neizvestan nastup Matea Genduzija.

Prošle nedelje su Marselj i Sporting odigrali prvi zvanični međusobni meč u istoriji, a ukupno treći računajući i prijateljske. Marselj je ostvario dve pobede, dok je jedan meč završen nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,93)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest