MOGU LI BEZ TADIĆA DO IZNENAĐENJA? Silni Napoli pod Vezuvom dočekuje Ajaks

M.T.

12. 10. 2022. u 08:57 >> 16:13

TIM Lučana Spaletija na prvom mestu u grupi posle tri kola.

МОГУ ЛИ БЕЗ ТАДИЋА ДО ИЗНЕНАЂЕЊА? Силни Наполи под Везувом дочекује Ајакс

Foto: Profimedia

Ekipa Napolija od početka sezone igra fantastično, a danas će od 18.45 na stadionu ''Dijego Armando Maradona'' tim sa juga Italija imati priliku protiv Ajaksa da već u četvrtom kol grupe "A" obezbedi prolazak u nokaut fazu.

Forma u kojoj se Napoli nalazi najblaže rečeno se može opisati kao fantastična. Napolitanci ređaju pobede i što je još važnije za navijače, veoma su efikasni, što je pre nedelju dana u Holandiji osetio upravo Ajaks koji je posle početnog vođstva od 1:0, uspeo da primi šest golova i na kraju doživi rezultatsku katastrofu. Spaletijev tim je posle tri kola na prvom mestu tabele u grupi sa sve tri pobede i eventualnom pobedom protiv Ajaska bi već večeras mogao da obezbedi prolazak dalje na dva kola pre kraja grupne faze.

Tim sa juga Italije nije dobar samo u Ligi šampiona, već svoju formu iznova potvrđuje i u Seriji A. Prethodnog vikenda Napoli je sa 4:1 savladao Kremoneze u gostima i sada je na prvom mestu tabele sa 23 boda, dva više od drugoplasirane Atalante. Posle devet kola upravo su samo ova dva tima i dalje neporažena, a Napoli je i najefikasnija ekipa sa 22 postignuta gola u Seriji A, dok je u Ligi šampiona Spaletijev tim 13 puta zatresao mrežu protivnicima.

Poraz od Napolija 6:1 najubedljiviji je ikad koji je ekipa Ajaksa doživela u evropskim utakmicama, a Dušan Tadić meč nije završio pošto je dobio crveni karton. Bio je to drugi uzastopni poraz ''kopljanika'' u Ligi šampiona posle pobede u prvom kolu protiv Rendžersa, pošto su izgubili i od Liverpula. Ajaks je trenutno na trećem mestu u grupi sa tri boda, dok Liverpul ima šest i timu iz Amsterdama je potrebna pobeda kako bi održao korak sa ''redsima''.

Računajući i Ligu šampiona Ajaks je bio u seriji od četiri utakmice bez pobede, da bi prethodnog vikenda savladao Volendam sa 4:2, a goleadu je otvorio reprezentativac Srbije i kapiten ''kopljanika'' Dušan Tadić iz jedanaesterca. Posle te pobede Ajaks je na drugoj poziciji u šampionatu sa bodom manje od vodećeg AZ Alkmara.

Dobra vest za Napoli je povratak u tim Viktora Osimena, dok je neizvestan nastup Amira Rahmanija. Ajaks će biti bez kapitena Dušana Tadića koji pauzira zbog crvenog kartona, a to je i jedini izostanak u redovima holandskog tima.

Prošle nedelje ova dva tima odigrala su prvi međusobni meč u istoriji, pa je ovo prilika Ajaksu da eventualno izjednači međusobni skor.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati