TEŠKA SITUACIJA ZA BARSELONU: Samo pobeda protiv Intera održava nadu Katalonaca

M.T.

12. 10. 2022. u 12:55 >> 12:55

ĆAVIJEV tim posle tri kola ima samo tri osvojena boda.

ТЕШКА СИТУАЦИЈА ЗА БАРСЕЛОНУ: Само победа против Интера одржава наду Каталонаца

Foto: Profimedia

Barselonina situacija u grupi "C" Lige šampiona nije nimalo naivna i ekipa trenera Ćavija Ernandeza nema drugog izbora nego da večeras od 21 sat na stadionu ''Kamp Nou'' savlada Inter u četvrtom kolu ukoliko želi da održi nadu u plasman u nokaut fazu.

Pre nedelju dana Barselona je u Milanu poražena minimalnim rezultatom, a jedan gol joj je poništio VAR zbog igranja rukom Pedrija. Nije to bila preterano kvalitetna utakmica, ali Barselona nije uspela da ostvari željeni rezultat i sada je tek na trećem mestu u grupi sa tri boda, iza Intera koji ima šest, dok prvoplasirani Bajern iz Minhena ima maksimalnih devet bodova. Situacija za tim trenera Ćavija Ernandeza je veoma ozbiljna i eventualni večerašnji neuspeh bi mogao da znači kraj nadanja da Barselona može da zaigra u nokaut fazi Lige šampiona, a ukoliko do toga dođe to bi bila druga uzastopna sezona pošto su Katalonci i u prošloj propustili nokaut fazu.

U poslednjih pet odigranih mečeva Barselona je poraze doživljava samo u Ligi šampiona, dok je u španskom prvenstvu neporažena. U prethodnom kolu je minimalnim rezultatom savladala Seltu iz Viga i tako sačuvala prvo mesto u odnosu na Real zbog bolje gol-razlike pošto oba tima imaju isti broj bodova. Upravo je ''Kamp Nou'' faktor za Barselonu pošto Katalonci od maja meseca nisu doživeli poraz pred svojim navijačima.

Interova situacija je drugačija u odnosu na Barseloninu. Ekipa trenera Simonea Inzagija je prošle nedelje ostvarila važnu pobedu u Barseloni i tako stigla do šest osvojenih bodova, ostavši samo na porazu od Bajerna u prvom kolu. Neroazuri više problema imaju u Seriji A pošto su u devet kola ostvarili pet pobeda i četiri poraza, a proteklog vikenda su uspeli da savladaju Sasuolo sa 2:1 prekinuvši tako seriju od dva poraza u nizu i trenutno su na sedmoj poziciji sa 15 osvojenih bodova.

Ćavi ne može da računa na Franka Kesija, Andreasa Kristensena, Hektora Beljerina, Ronalda Arauha, Memfisa Depaja i Žila Kundea zbog povreda. Ni Inter nije u mnogo boljoj situaciji sa povređenim igračima pošto Inzagi na raspolaganju neće imati Dalbera, Marsela Brozovića, Aleksa Kordaza, Hoakina Koreu i Gabrijela Brazaa.

Biće ovo 12. meč ove dve ekipe u Ligi šampiona, a Barselona je uspešnija pošto je ostvarila šest pobeda u odnosu na dve Intera, dok su tri meča završena remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)