ĆABI ALONSO PROBUDIO "FARMACEUTE": Ovo je ipak neki drugi Bajer

M.T.

12. 10. 2022. u 08:20

VODI se velika borba za drugo mesto u Grupi "B".

ЋАБИ АЛОНСО ПРОБУДИО ФАРМАЦЕУТЕ: Ово је ипак неки други Бајер

Foto: Profimedia

Bajer iz Leverkuzena je pre nedelju dana posle poraza od Porta smenio trenera Žerarda Seoanea, a ''farmaceuti'' će večeras od 21 čas na ''Baj areni'' dočekati portugalski tim sa Ćabi Alonsom na klupi i željom da uzvrate za neuspeh u prethodnom kolu.

U grupi "B" će borba za drugo mesto i plasman u nokaut fazu zajedno sa Brižom koji ima maksimalan učinak posle prva tri kola biti očigledno velika jer preostala tri tima imaju po tri osvojena boda. Bajer je do bodova stigao pošto je savladao Atletiko Madrid, dok je poražen od Porta pre nedelju dana i sada sva tri tima imaju na svom kontu po tri boda, a do kraja grupne faze je ostalo još tri kola.

Poraz od Porta u Ligi šapiona bio je poslednji na klupi ''farmaceuta'' za švajcarskog trenera Žerarda Seoanea pošto je Bajer od starta sezone u velikim problemima i prilično je loše igrao. Umesto Švajcarca Bajer se odlučio za nekadašnjeg igrača Real Madrida, Liverpula i Bajerna Ćabija Alonsa kome je to prvi posao u elitnom rangu i šok terapija je dala prvi rezultat pošto su ''farmaceuti'' prethodnog vikenda savladali u Bundesligi Šalke sa 4:0 i uspeli da se izvuku iz zone ispadanja, načinivši tako prvi ohrabraujući korak ka boljim rezultatima. Čini se da je Alonso uspeo malo da trgne ekipu i protiv Porta će svakako biti zanimljivo.

''Zmajevi'' su u identičnoj situaciji kao i Bajer. Imaju samo jedan trijumf u Ligi šampiona i tri osvojena boda i u naredna tri kola moraće da izvuku maksimum bodova ukoliko žele da igraju u nokaut fazi. Pobeda protiv Bajera je Portu došla posle dva uzastopna poraza od Atletika i Briža. Tima Serža Konseisaa je prethodnog vikenda u prvenstvu Porugala savladao Portimonense i sada je drugi na tabeli sa tri boda manje od vodeće Benfike.

Bajer će protiv Porta biti bez Džeremija Frimponga koji je isključen pre nedelju dana, kao i Roberta Andriča koji takođe zbog suspenzije neće igrati. Zbog povreda Alonso ne računa na Karima Belarabija, Florijana Virca, Ezekijela Palasiosa i Sardara Azmuna. Porto će biti bez Pepea koji se povredio na treningu, a to je i jedini izostanak u portugalskom timu.

U četiri do sada odigrana meča, od kojih je jedan bio prijateljski, Bajer je dva puta uspeo da savlada Porto, portugalski tim je ostvario jednu pobedu i jedan meč je završen remijem.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)