"TRIKOLORI" PRIŽELJKUJU OSVETU: Danska vreba tron, Francuska igra za opstanak u diviziji "A"

Novosti online

25. 09. 2022. u 08:29

SPEKTAKL na "Parkenu".

ТРИКОЛОРИ ПРИЖЕЉКУЈУ ОСВЕТУ: Данска вреба трон, Француска игра за опстанак у дивизији А

Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Danske dočekaće aktuelnog svetskog šampiona Francusku na svom "Parkenu" u poslednjem kolu grupe "1" divizija "A" Lige nacija. Skandinavska selekcija je uprkos poraza od Hrvatske na "Maksimiru" zadržala šansu da se domogne prvog mesta grupi. Naime, Eriksen i družina imaju samo bod manje od "vatrenih". Za razliku od njih, "trikolori" se iznenađujuće nalaze na 3. poziciji sa samo pet bodova, jednim više od Austrije koja je na mestu rezervisanom za niži rang.

Hrvati su ozbiljna reprezentacija, to su potvrdili po ko zna koji put. Uspeli su u četvrtak da se izdignu iz vrlo teške situacije. Igrao se finiš utakmice kada je Kristijan Eriksen pravom bombom sa 20 i kusur metara zario loptu pod prečku Livakovićevog gola i izjednačio rezultat. Taj je pogodak značio da se Danska vraća na prvo mesto, odnosno da će u poslednjem kolu imati šansu da pobedom protiv Francuske odbrani lidersku poziciju i ode na završni turnir.

Ali Zlatko Dalić praktično u istom trenutku povlači ključni potez. Iz igre vadi Matea Kovačića, jednog od takozvanih "senatora", igrača stare garde, a na teren šalje nadolazećeg Lovra Majera.

Nije prošlo ni puna dva minuta. Prelepa akcija u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača završena je izvanrednim udarcem Majera - 2:1! Danska više nije imala kud, morala je da položi oružje.

Hrvatska je inače povela početkom drugog dela, golom još jednog od mlađih igrača - Borne Sose.

Francuska je u protekloj rundi rutinirala Austriju sa 2:0 i tako pobegla sa dna. Aktuelni svetski šampion poveo je golom Kilijana Mbapea u 56. minutu. Konačan rezultat postavio je u 65. Olivije Žiru nakon asistencije Antoana Grizmana.

Ipak, trijumf je zasenio svojom izjavom nakon susreta niko drugi do strelac prvog pogotka, zvezda PSŽ-a Mbape.

- U reprezentaiji igram drugačije nego u PSŽ-u. Od mene se traže drugačije stvari nego u klubu. Ovde imam mnogo više slobode. Trener zna da kao "devetku" ima Olivijea Žirua koji okupira protivničku odbranu i ja onda mogu da se šetam naokolo i ulazim u prostore. U Pari Sen Žermenu je drugačije, to ne postoji. Traže od mene da igram u sredini i sve je drugačije - jasno aludirajući da mu se ne sviđa pozicija u timu "svetaca".

Danska je u junu mesecu savladala Francusku u Parizu sa 2:1, bio je do jasan signal da se "trikolorima" ne piše dobro. Međutim, Didije Dešam i njegovi puleni su se uozbiljili, te neće dopustiti još jedan poraz.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)