U BAČKOJ TOPOLI MEČ BEZ REZULTATSKOG ZNAČAJA: Slovaci i Belorusi igraju za čast

M.T.

25. 09. 2022. u 08:19

VEĆ je poznato ko ispada u u niži rang.

У БАЧКОЈ ТОПОЛИ МЕЧ БЕЗ РЕЗУЛТАТСКОГ ЗНАЧАЈА: Словаци и Белоруси играју за част

FOTO: FK TSC

Reprezentacije Slovačke i Belorusije danas od 18 časova igraće na ''TSC Areni'' u Bačkoj Topoli meč šestog kola grupe "3" divizije "C" Lige nacija, a ova utakmica nema apsolutno nikakav rezultatski značaj pošto je već poznato da Belrousija ispada u najniži rang, dok je Slovačka takođe ispala iz bilo kakve kombinacije koja bi joj donela plasman u rang više još u prošlom kolu.

Od Slovačke koja je u prethodnom izdanju Lige Nacija ispala u ligu "C" se očekivao brz povratak u viši rang jer je među najbolje rangiranim reprezentacijama u ovoj diviziji, ali je tim selektora Frančeska Kalcone odigrao prilično loše takmičenje. Slovačka je u pet kola osvojila svega šest bodova zahvaljujući pobedama u prva tri kola kada je savladala Belorusiju i Azerbejdžan. Međutim, Slovaci su doživeli i tri poraza i trenutno su na trećem mestu grupe sa šest bodova, ali su makar sigurni što se tiče ispadanja jer Belorusija ne može da ih prestigne.

Iako su igrali na poslednja dva Evropska prvenstva, nivo igre Slovačke je u očiglednom padu makar kada se pogledaju njihove partije u Ligi nacija i pobeda protiv Belorusije im je preko potrebna ne bi li malo umirila navijače koji ne mogu da budu zadovoljni onim što su imali prilike da vide.

Belorusija je u prošlom kolu i definitivno ispala u niži rang posle poraza od Kazahstana sa 2:1 koji je tom pobedom overio plasman u rang više, a bio je to samo vrhunac loših igara ekipe Georgija Kondratjeva koja se nalazi na poslednjem mestu u grupi sa svega dva osvojena boda iz šest kola. Belorusi su jedine bodove uspeli da osvoje zahvaljujući remijima protiv Slovačke i Kazahstana u junskim mečevima, ali sve posle toga nije vredno pomena što se tiče njihove igre.

U tim Slovačke vratiće se Juraj Kučka koji je u prethodnom kolu pauzirao zbog kartona, dok nema Ondreja Dude koji je dobio crveni karton protiv Kazahstana. Belorusija nema povređenih ni suspendovanih igrača.

Ove dve reprezentacije odigrale su tri međusobna meča do sada, računajući i jedan u Ligi nacija, a Slovačka je ostvarila dve pobede, dok je Belorusija trijumfovala jednom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!