DA LI JE "EVROPA" BITNA NA RIVIJERI? Nica se muči u Ligi 1, a dolazi raspoloženi Keln

M.T.

08. 09. 2022. u 09:37

"Jarčevi" u dobroj formi stigli u Francusku.

ДА ЛИ ЈЕ ЕВРОПА БИТНА НА РИВИЈЕРИ? Ница се мучи у Лиги 1, а долази расположени Келн

Foto: Profimedia

Fudbaleri Nice za sada ne blistaju u francuskom šampionatu, ali bi današnja utakmica protiv Kelna kojeg će dočekati u 18.45 na stadionu ''Alijanc Rivijera'' u prvom kolu grupe "D" Lige konferencija mogla da pokrene klub sa Azurne obale. Ovo je meč koji će biti veoma interesantan i navijačima Partizana pošto su crno-beli u grupi sa ova dva tima i Slovackom iz Češke.

Nica je do plasmana u Ligu konferencija stigla pošto je morala da prođe poslednji krug kvalifikacija u kojima se u dvomeču protiv Makabija iz Tel Aviva prilično namučila pošto je izraelski tim pobedio minimalcem u prvom meču, da bi u revanšu Nica uspela da postigne gol i izbori produžetak u kojem je stigla do drugog gola vrednog plasmana u Ligu konferencija.

Međutim, tim trenera Lusijana Favra nalazi se u prilično komplikovanoj situaciji kada je u pitanju francuski šampionat. Posle šest odigranih kola Nica je uspela da pobedi samo jednom, doživi tri poraza i odigra dva puta nerešeno i trenutno se nalazi na 16. poziciji, mesto iznad zone ispadanja i veoma daleko od Pariz Sen Žermena i Marselja koji su na prvoj i drugoj poziciji sa po 16 bodova. Nica je u pretprošlom kolu stigla do prve pobede protiv Lila, da bi prethodnog vikenda ponovo izgubila, ovoga puta od Monaka, pa uvertira pred dolazaka Kelna nije mogla da bude gora.

"Jarčevi" su prošli isti put kao i Nica da bi igrali u Ligi konferencija. Startovali su u poslednjem kolu kvalifikacija, tačnije u plej-ofu i u dvomeču savladali mađarski MOL Fehervar.

Ipak, za razliku od Nice, Keln mnogo bolje igra u domaćem šampionatu. Oni u Bundesligi posle pet odigranih kola imaju devet bodova i nalaze se na šestom mestu sa tri boda manje u odnosu na Frajburg i Borusiju Dortmund koji imaju po 12 bodova na prvoj i drugoj poziciji. Keln još uvek nema poraz u novoj sezoni, a prethodnog vikenda je savladao Volfsburg sa 4:2 i to posle tri uzastopna remija pa su "jarčevi" motivisani došli u Francusku.

Lusijan Favr nema mnogo problema što se tiče raspoloživih igrača za meč protiv Kelna, pošto će izostati samo Bilal Brahimi i Aron Remzi zbog povrede. Situacija je znatno komplikovanija za trenera Kelna Štefana Baumgarta. Već neko vreme Keln ne može da se osloni na Marka Uta, Dimitrosa Limniosa i Sebastijana Andersona, dok su za ovaj meč još uvek nesigurni Julijan Čabot, Matijas Olesen i Beno Šmic.

Ova dva tima odigrala su dva meča sada već davne 1973. u Kupu UEFA, a svaki je ostvario po jednu pobedu mada je u ukupnom skoru Keln bio bolji.

NAŠ TIP: Ukupno golova 1-3 (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna