JOVIĆEVO ISKUPLJENJE: Luka protiv autsajdera i promašenog penala

Novosti online

08. 09. 2022. u 09:37

OČEKUJE se ubedljiva pobeda nad slabašnim protivnikom.

ЈОВИЋЕВО ИСКУПЉЕЊЕ: Лука против аутсајдера и промашеног пенала

Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Fiorentina je ponovo na evrosceni! Slavni klub iz Firence je posle pet godina ponovo u kontinentalnom takmičenju, ovaj put u Ligi konferencije. Italijnaska ekipa je favorit grupe "A" u kojoj su Harts, Bašakšehir i večerašnji rival RFS iz Letonije. 

"Viola" silno motivisana i puna samopouzdanja nakon remija sa Junvetusom (1:1) ulazi u ovaj susret.

Po običaju, naelektrisana atmosfera je dočekala Juventus na "Artemio Frankiju". Retko gde se Juve toliko mrzi kao u Firenci. Na poslednja četiri gostovanja je pobedio samo jednom. A i danas je spasavao živu glavu i morao da bude zadovoljan što se vraća u Pijemont neporažen.

Iako su "bjankoneri" poveli na "Frankiju" debitantskim golom Areka Milika, posle toga ništa više nisu uradili. Viola je izjednačila, a propustila je i veliku priliku da preokrene do kraja.

Imao je Juventus sjajan početak. Filip Kostić je u devetom minutu uhvatio strahovit volej kojim je naterao Arkadijuša Milika na drugi gol u dresu "stara dame" i upisao prvu asistenciju u Italiji. Šut Srbina je pogodio Poljaka u stomak i odbio se u mrežu Viole.

Ali kao i mnogo puta prošle, pa u nekim slučajevima i ove sezone, Juventus je prestao da igra posle ranog vođstvo...

Usledio je pritisak Fiorentine koji je vrlo brzo urodio plodom. Posle kornera Kostića, Di Marija je pogrešio, otvorila se kontra brzonogom Sotilu koji je sjajnim pasom našao još bržeg Kuamea, a ovaj izašao sam na Perina i pogodio.

Nastavila je "viola" da igra bolje i dobila sjajnu šansu. Paredes je na debiju skrivio penal zbog igranja rukom na samom isteku poluvremena. Luka Jović je prvi put od dolaska u Firencu rešio da šutira penal, preuzeo odgovornost i pogodio stativu! Moraće narednih nedelja debelo da se iskupljuje navijačima Fiorentine...

Na kraju je Matija Perin strašnom paradom posle šuta Amrabata u 88. minutu spasao Juve poraza. Fiorentina ima za čima da žali. Luka Jović ponajviše koji će ukoliko dobije šansu protiv RFS morati da pokaže sav svoj talenat.

Letonska ekipa je u punom takmičarskom ritmu. Odigrali su čak 27 mečeva u prvenstvu, imaju zaostatak od četiri boda u odnosu na vodeću Valmieru i svim silama će u finišu šampionata pokušati da preuzmu, a samim tim i odbrane tron.

Fiorentina je u Firenci apsolutni favorit, sve sem ubedljivog trijmfa predstavljaće iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&3+ (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!