"NISMO MI SPARTAK" - trener Slovackog poslao poruku Partizanu! Crno-beli pričaće na terenu

Novosti online

08. 09. 2022. u 08:32 >> 08:33

"PARNI VALjAK" svoju odiseju u Ligi konferencije započinje u Češkoj.

НИСМО МИ СПАРТАК - тренер Словацког послао поруку Партизану! Црно-бели причаће на терену

FOTO: FK Partizan

Partizan ne želi samo da prezimi u Ligi konferencije, već bi da reprizira plasman u osminu finala, jer je dotle dogurao "parni valjak" pod komandom Aleksandra Stanojevića. Sad želi isto, bez obzira na to što je opšti utisak da su Nica, Keln i prvi protivnik Slovacko (18.45) zahtevniji rivali nego što su bili Gent, Anortozis i Flora.

Trener Gordan Petrić je precizan u objašnjenju.

- Teška je grupa, sve su ekipe jake, ali pošto smo sa Aleksandrom Stanojevićem prošle godine prezimili, potom igrali još jedno kolo, cilj je da to uradimo i ove sezone. Možda su sad ekipe jače nego lane, ali je meni bitno da su momci svesni šta ih očekuje, šta dobijaju evropskim utakmicama - smireno govori trener Partizana po dolasku u Češku.

Prethodna četiri izdanja grupnih faza (tri u Ligi Evrope, jedno u Ligi konferencije) obavezno je počinjao bez poraza (pobeda i remi sa AZ Alkmarom kod kuće, nerešeno u Bernu, slavlje na Kipru) i jasno mu je da bi ga sličan scenario lansirao među kandidate za prolaz.

- Odličan rezultat bi bio da se vratimo sa tri boda. Ne zavisi samo od nas, već i kako će se Slovacko prilagoditi našoj igri. Pobeda bi bila odlična, ako ne može, neka bude nerešeno. Da polako skupljamo poene. Povoljno je što prvu utakmicu igramo na strani. U slučaju da sve prođe prema željama, da već sledeće sedmice protiv Nice pokušamo da napravimo rezultat koji bi nas približio proleću.

Prema svim projekcijama, Slovacko je najslabiji tim Grupe D i to je šansa za Partizan da se odmah nametne.

- Verovatno tako razmišljaju i u Kelnu i u Nici. Mada, i Slovacko vidi šansu u prvoj utakmici, s obzirom na to da je domaćin. Da kasnije mirnije uđe u završnicu. I oni i mi imamo računicu, ali smo na papiru kvalitetnija ekipa, iskusnija u evropskim takmičenjima. Ovo je Česima prvi izlazak u Evropi, valjalo bi to iskoristiti - rekao je Petrić.

I dok se navijači crno-belih nadaju reprizi rezultata prolećnog dvomeča sa Spartom iz Praga (dve pobede), iz Slovackog poručuju da će sve biti drugačije nego tada.

- Nikakva paralele ne povlačim sa tim utakmicama, ništa ne može da se poredi. Prošlo je pola godine od tada, a uostalom ni mi nismo Spartak. I Partizan je promenio pola tima od tada - kaže trener Slovackog Martin Svedik.

Partizan je evidentno u usponu forme, konsolidovali su se crno-beli nakon nekoliko kikseva na startu sezone. Moć "parnog valjka" na svojoj koži je osetila Kolubara minulog vikenda kada je na svom terenu poražena sa 5:1.

Sa druge strane, Slovacko je u rezultatskoj krizi. Na prethodna tri meča u prvenstvu uspeli su da osvoje samo jedan bod.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!